Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen tablet bilgisayar dağıtım törenine Vali Mustafa Taşkesen, GOÜ Rektöjrü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küspeci, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Gökçe, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, daire müdürleri okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Proje kapsamında 75 öğretmene ve 540 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirterek, “İl gnelinde Fatip Projemiz tüm ülkede olduğu gibi bizde de alt yapısı tamamlanan okullara dağıtımlarını yapıyoruz. Milli Eğitdim Bakanlığı’nın bütün dünyaya örnek olabilecek şekilde, belkide teknolojik gelişmesini bütün ülkeler tarafından kıskanılacak düzeyde gerçekleştirdiği çok büyük bir proje. Belki bugün bu tam olarak hissedilemiyama bunun sonuçları eğitimin anlık bir olay olmayıp belkide bir süreç boyutu olması hasabiyle gelecek yıllarda çok daha yakından hissedilecek. Bu süreç çocuklarımızın yaşamında yer ettikçe, çocuklarımızda bu bilgi çağında yerleştikçe en üst seviyede toplumumuzdaki değişim ve dönüşmeyi göreceğiz” diye konuştu.

Vali Mustafa Taşkesen tablet dağıtım töreninde yaptığı açıklamada, Tarihimizin en büyük projesine ve en büyüt bütçesi olan Fatih Projesi gibi tarihi bir projenin bir ayağında yer almaktan mutlluk duyduğuna dikkat çekerek, “Geçen sene Şubat ayında 3 Lisemizde tablek dağıtımını yapmıştık. Bugünde 8 Ortaöğretim kurumunda tablet dağıtımını yapıyoruz. Artık çağımızın kaçınılmaz, artık 1.5 yaşındaki çocukların bile elleriyle telefonları kurcaladıkları bir çağda yaşıyoruz. Bundan kaçınmak mümkün değil tam zamanında belkide büyüklerimiz gerçekleştirdiler. Dünya bile bu projeye ayran ben projenin hayırlı olmasını diliyorum. Yeni yeni bilim adamlarımızın yetişmesini sağlamasına vesile olmasını diliyorum.

Vali Mustafa Taşkesen ve beraberindeki heyet daha sonra ise öğrencilere tablet bilgisayarlarını dağıtarak öğrenciler ile birlikte fotoğraf çektirdi.