Okullararası Voleybol Genç Yıldız Erkekler Yarı Final müsabakaları 03-06 Mayıs tarihleri arasında Bayburt ilinde 8 il (Tokat, Erzincan, Sivas, Ordu, Kayseri, Gümüşhane, Samsun, KKTC) 53 kız, 59 Erkek toplam 112 syorcunun katılımıyla oynandı. Tokat’ımızın temsilcisi Fevzi Çakmak Ortaokulu Yıldız Erkek ve Kız Voleybol Takımları oldular. Oynadıkları müsabakaları kazanarak Grup 1.’si oldu ve Kız Voleybol Takımlarıyla birlikte Türkiye’nin en iyi 8 voleybol takımı arasına girerek Türkiye Şampiyonası’nda mücadele hakkı kazandılar.

TAKIMLAR

            Bayburt ilindeki grup müsabakalarında Tokat temsilcisi Fevzi Çakmak Ortaokulu Genç Yıldız Erkekler Takımı’nın rakipleri Sivas Şehit Adnan Saka Ortaokulu, Kayseri Şükrü Başyacıoğlu Ortaokulu, Gümüşhane Atatürk Ortaokulu, Ordu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Erzinvan Ortaokulu’ydu.

            Fevzi Çakmak Ortaokulu Genç Yıldız Kızlar Takımı’nın rakipleri ise Erzincan Üzümlü Ortaokulu, Kayseri Osman Neyire Akgöz İmam Hatip Ortaokulu, Rize Boğaz Ortaokulu, Samsun Karkucak Ortaokulu, Kars Dikme Hacı Yasemen Yılmazel Ortaokulu’ydu.

DEPREM NEDENİYLE ERTELENMİŞTİ

            Bayburt ilindeki Grup Müsabakaları aslında 03 Şubat ile 06 Şubat tarihleri arasında yapılacaktı, ancak yurdumuzda 11 ili yıkan acı deprem nedeniyle müsabakalar ileri bir tarihe ertelenmişti. O tarihler de 03 Mayıs ile 06 Mayıs tarihleri oldu.

KIBRIS MAARİF KOLEJİ TAKIMI ANILDI

Grup müsabakalarında Tokat’ı temsil etmek üzere giden Tokat Fevzi Çakmak Ortaokulu Yıldız Erkekler ve Kızlar Voleybol Takımı Grup’tan 1. Olarak döndü. Takım antrenörlerinden öğretmen Çiğdem Özdemir, söz konusu müsakalara Kuzey Kıbrıs Maarif Koleji takımının da katıldığını hatırlattı. Depremde maalesef bu takımın antrenör ve oyuncuları da vefat etmişti. Bu derin acıyı Bayburt’taki müsabakalar öncesi andıklarını belirten Çiğdem hoca “5 Şubat 2023’de büyük umutlarla geldiğimiz gruplarda 6 Şubat’ta çok büyük bir acı yaşadık. Camiamızda birçok spora gönül vermiş sporcu ve yöneticimizi kaybettik. Bizim kategorimizde de Kıbrıs Maarif Türk koleji takımının sporcu, öğretmenlerimizi kaybettik. Bu gün biz felaketten dolayı ertelenen müsabakalarımıza başladık ve sahaya Maarif Türk Koleji için hazırlattığımız formalarımızla çıktık. Maçtan aldığımız galibiyeti onlara ithafen anmak istedik. Nur içinde uyusunlar. Gönüllerin şampiyonu onlar. Acımız çok büyük, çocuklarımızın ailelerine, yavru vatan Kıbrıs’ımıza, bu vesileyle canım vatanıma depremde kaybettiğimiz bütün canlarımızın yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.” dedi.