Niksar Belediyesi’nin girişimleri ve davetiyle Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği (DOGAY) tarafından 17. düzenlenen yarışmaya yerli ve yabancı fotoğrafçılar katıldı. 2 gün süren yarışmada Niksar; Roma, Danişmentli ve Selçuk dönemi eserleri, Kelkit Havzası ve kuşları, Akdeniz mikro kliması özelliği gösteren bitki çeşitliliği, yaşamları, kalesi, köyleri, kelebekleri, çiçekleri, vadileri,manları, sokakları ve yemekleri ile objektiflere yansıdı. Jüri tarafından yüzlerce fotoğraf arasından seçilerek ödüle layık görülenler fotoğraflar sinevizyon aracılığı ile fotoğraf tutkunlarının beğenisine sunuldu 50’ye yakın çocuğunda katıldığı yarışmada gözler önünde serilen fotoğraflar alkış topladı. 5 kategoride ilk 3`e giren fotoğraflar ödüllendirildi. Yarışmada dereceye girenlere madalyaları ile Niksar Belediyesi tarafından çeşitli ödüller takim edildi. Vali Mustafa Taşkesen, ilki yapılan yarışmaya katılanları tebrik ederek bir daha ki yarışmalarda beklediklerini söyledi. Leylek Köprüsü önünde açık havada yapılan ödül törenin geç saatlere kadar devam ederken, biranda bastıran yağmur törene katılanlara zanlar yaşattı. Tokat Valisi Mustafa Taşkesen korumaların yardımı ile hızla makam aracına geçerken, bazı protokol üyeleri tören alanın yanında bulunan işyerlerine sığındı.
Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, doğa ve tarihle beraber güzel bir yarışma yapıldığını söyledi. Son ödül olan doğa ödülünde yağmur yağmasının anlamlı olduğunu belirten Başkan Yadigar, “Niksar’da turizm vizyonun rahmet ve bereketle gelecekte umut verdiğini, yeşereceğini, maya tuttuğunu gösteriyor. Ben çok mutluyum. Bütün konuklarımızda yağmurdan olumlu etkilendiler, herkes mutlu. Niksarlıların sıcaklığı herkesi çok etkiledi” diye konuştu.
Doğa Avcıları Fotoğraf yarışmasına İngiltere, İtayla, Hollanda, Yunanistan, Çin, Finlandiya, Filistin, Lübnan, Güney Kıbrıs, Moğolistan, Ürdün, KKTC ve İran’dan fotoğrafçılar katıldı.