Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlama etkinliği çerçevesinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, çeşitli etkinlikler ve konuşmalar ile devam etti.

Törene Tokat Valisi Numan Hatipoğlu’nun yanı sıra Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan ve Kadim Durmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, il protokolü, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni ziyaret etti.

Daha sonra 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Vali Numan Hatipoğlu ve eşi Ayfer Hatipoğlu ev sahipliğinde gaziler, aileler ve şehit yakınları onuruna yemek programı düzenlendi.

Gaziler Günü etkinlikleri ikindi namazından önce Alipaşa Camii’nde şehitlerin ruhuna okunan mevlid ile son buldu.

ZİLE'DE 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Zile’de 19 Eylül Gaziler Günü törenine Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Sanıvar, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Adnan Esmer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erhan Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Bilal Kürşat Kılıçarslan, Zile Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Himmet Atakol ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar. Tören saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuna mütakiben sona erdi. Tören sonrası Şehitlik ziyareti gerçekleşti.

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ ERBAA'DA KUTLANDI

Erbaa’da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başlayan programda, saygı duruşu ve  istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Gazi ve öğrenciler tarafından şiirler okundu. Akabinde Erbaa Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak, gazilere çiçek takdim etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından program son buldu.