Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eger, ilimizde yapılan spor faaliyetlerini değerlendirerek yatırımlardan bahsetti.

2022 yılının Nisan ayında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne atanan Haşim Eger, geldiği günden itibaren önemli organizasyonları ilimizde gerçekleştirdi. Her ay sporun her branşında yapılan müsabakaları ilimizde yapılması konusunda çaba gösteren Müdür Eger, geçtiğimiz günlerde de Voleybol Kadınlar 1’inci Lige yükselme maçını ilimizde gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eger, ilimizde yapılan spor faaliyetlerini değerlendirerek yatırımlardan bahsettiği açıklamasında yapılan faaliyetlerin ilimiz tanıtımına katkı ve küçük esnaflarımıza ekonomi sağladığını söyledi. Eger, “geldiğimiz günden beri sizinle spor sohbeti yaparken demiştik ki her şeyden önce Tokat’ı sportif faaliyetlerin yoğun bir şekilde yapıldığı bir spor merkezi haline getirmek istediğinizi belirtmiştik. Bu sözümüzle hareket ederek ulusal faaliyetlerimizi yoğun bir şekilde hiçbir hafta sonunu ara vermeden devam ettiriyoruz.” dedi.

HEM İLİMİZİN TANITIMI AÇISINDAN HEM DE KÜÇÜK ESNAFIMIZIN TİCARETİ AÇISINDAN ÖNEM ARZ ETMEKTE

Müdür Eger, “daha önce bisiklet Türkiye Şampiyonası akabinde Türkiye Okçuluk Türkiye Şampiyonası ve en sonunda da Halter Türkiye Şampiyonasını ilimize Türkiye'nin dört bir tarafından sporcu idareci ve antrenör arkadaşlarımızın gelmesini sağladık. Yine bundan 15 gün önce Türkiye Voleybol Federasyonu'nun ilimizi tercih ederek vermiş olduğu 2’inci ligden 1’inci lige yükselme Kadınlar Voleybol karşılaşmasını evimizde gerçekleştirdik. Bu müsabakayı hem çeyrek finalini hem de yarı finalini burada gerçekleştirdik. İlimizde yapılan bu faaliyetler gerçekten çekişmeli müsabakalara sahne oldu. Voleybol severler çok güzel müsabakalar izlediler. Çoğu müsabakalarının sonuçları 3-2 olarak neticelendirildi, bu da gelen takımların birbirlerine denk ve kıyasıya mücadelenin olduğunu gösterdi bize. Dolayısıyla ilimize gelen bu sporcu kafilelerimiz hem ilimizin tanıtımı açısından hem de küçük esnafımızın ticareti açısından önem arz etmekte. Ben olaylara ilimizde yapılan spor faaliyetleri olarak bakmıyorum, spor turizmi gözüyle bakıyorum. Yaklaşık 3000-4000 kişiyi getirdik şuana kadar, büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığımıza inanıyorum.” Dedi.

TÜM TURNUVALARI TOKAT'TA YAPMAYI HEDEFLİYORUZ

Müdürü Haşim Eger gelecek aylarda ilimizde yapılacak spor faaliyetleri hakkında da bilgiler verdi. Eger, “yapılan bu etkinlikten sonra U-16 Bölgesel Basketbol Turnuvasını yaptık. Nasip olursa önümüzdeki hafta yine basketbol müsabakaları var. Daha sonra Flor Connect yarışmalarını 4-9 Nisan aralarında yapacağız. 10-13 Nisan tarihleri arasında Hentbol Grup müsabakalarını gerçekleştireceğiz. 26-30 Nisan'da Satranç müsabakalarını gerçekleştireceğiz. 1-4 Mayıs'ta Basketbol Grup müsabakaları var. 8-11 Mayıs'ta Okulların Voleybol müsabakaları var. 21-25 Mayıs'ta Hokey Türkiye şampiyonasını ilimizde gerçekleştireceğiz. 6-8 Haziran'da Taekwondo Türkiye şampiyonası var, yaklaşık 4000 kişiyi bekliyoruz bu şampiyonada. 9-10 Haziran tarihlerinde de Aba Güreşlerini yapacağız, bu müsabakalarla ilgili federasyonlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Özellikle Badminton düzeyinde, Judo düzeyinde bir de Boks Türkiye şampiyonası gibi branşlarda yapmayı hedefliyoruz. Hangi düzeyde olursa olsun tüm turnuvaları Tokat'ta yapmayı hedefliyoruz. Bu faaliyetlerin önümüzdeki aylarda da artarak devam etmesini amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

YAPILAN YATIRIMLAR SPORCULARIMIZIN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLIYOR

İlimizde yapılan ve yapılacak olan spor yatırımları hakkında da konuşan İl Müdürü Eger, “elimizde planladığımız müsabakalar dışında, sizler de takip ediyorsunuz, Ali Yücel Spor Salonunu bakım onarıma aldık, salonumuzun soyunma odaları ve genelinde göze çarpan hoş olmayan şeyler vardı. Bunun dışında çevre düzenlemesi yoktu, onun ihalesini yaptık. Büyük bir hızla devam ediyor, orası bittiği zaman ve yeni 2500 kişilik spor salonu yapımı son surat devam ediyor. Burası da faaliyete geçtiği zaman bir hafta içerisinde en az 2-3 tane ulusal faaliyetleri ilimizde yapma şansına sahip olacağız. Bu da gösterecek ki ilimiz olarak sporu tabana yayma konusunda arzu ve isteğimizi arttığını gösterecek. Çünkü bir branşın ileriye gitmesini istiyorsanız o branşın hem ilimize gelmesini sağlamak hem de gelişmesine katkı sağlamak. Bunun dışında atletizm sahasını Spor Toto’ya bakanlığımız yazdı, oranın ödeneği gelir gelmez atletizm sahasının yapımına başlanacak. Biliyorsunuz burası yapıldığı zaman ulusal ve uluslararası faaliyetlerin yapılacağı atletizm sahamız olacak. İlimizde de atletizm Türkiye Şampiyonalarını tesisimizi bitirdikten sonra rahat bir şekilde ev sahipliği yapacağız ve her şeyden önemlisi ilimizde bulunan atletizm branşındaki sporcularımız daha sağlıklı daha modern tesislerde spor yapma imkânına sahip olacaklar. Bu atletizm sahasının yanı başında da ilimizde amatör kulüplerin eksikliğini hissettiği 2 adet sentetik sahamızı tribünlü ve aydınlatmalı olacak şekilde yapacağız. Dolayısıyla da bir sahaya mahkûm olmaktan kurtulmuş olacağız. Bu iki sentetik sahamızın ve atletizm sahamızın ihalesi bir olacak ve yapımına hızlı bir şekilde başlanarak sporcularımızın hizmetinde olacak. Sizlere de çok çok teşekkür ediyorum, yaptığımız tüm faaliyetleri gazeteniz aracılığıyla kamuoyuna duyuruyorsunuz.” diye konuşarak açıklamalarını tamamladı.