Haber-Fotoğraf: Fatih Kılıç 

Niksar İlçemize bağlı GÖKÇELİ BELDESİ'nde geleneksel hale getirilen ÜZÜM FESTİVALİ gerçekleştirildi. Gökçeli Belediye Başkanı Mustafa Koyuncu konuklarını beldede ağırladı. Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hasan Akar ile Yönetimi, Sivaslı ozanlar Aşık Eseri Bülbül, Aşık Kaptani ve Aşık Alimi, şair Rasim Yılmaz, Nihat Aymak sazları, sözleri ile, Mahmut Hasgül de sunumuyla Gökçeli'de etkinliğin paydaşı oldular. Tokat merkezde şehit cenaze töreni olduğundan ötürü Vali ve protokol üyelerinin katılım gösteremediği etkinliğe Niksar Kaymakamı İlhami Doğan’ın şehir dışında olması dolayısıyla vekili olarak Artova Kaymakamı Erkan Atam Gökçeli geldi. Kelkit Vadisindeki Belde Belediye Başkanları, İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, yöre sakinleri etkinliğe katılım gösterdiler.

ŞEHİDİMİZ ANILDI

Tokatlı şehidimizin olduğu günde, etkinlik bu yaslı güne hürmetle, saygıyla, duayla geçti. Şehidimiz özel harekat polisi Mustafa Çalışgan'a rahmet, ailesine, milletimize başsağlığı dilendi.

TRT EKİBİNDEN BELGESEL ÇEKİMİ

TRT'nin ŞEHİRDEN UZAK belgesel programı ekibi, Kıvanç Kasabalı'nın sunumuyla güne özel çekimler yaptı.

En iyi üzüm yarışması için 45 üretici ürününü yarışmaya sundu. Gökçeli üzümü, pekmezi, asma yaprağı görücüye çıkarken, en iyi üzüm yarışması yapıldı. Üzüm hasadının bereketli olması için dua edildi.

BAŞKAN KOYUNCU'DAN TEŞEKKÜR

Niksar Gökçeli Belediye Başkanı Mustafa Koyuncu, Üzümün Anavatanı, Yaprağın Başkenti olduklarını cümle alame göstermeye devam edeceklerini vurguladı. Katılımcılara teşekkür etti. “Üzümün anavatanı, yaprağın başkenti Gökçeli'mizde geleneksel hale getirdiğimiz üzüm festivalini gerçekleştirdik. Birbirinden güzel altın sarısı üzüm yarışmasına 45 üreticimiz katıldı. Çok yoğun bir katılımla üzüm yarışması yapıldı. Etkinliğimize katılan siyasi parti temsilcilerine, Belediye Başkanlarımıza, Artova Kaymakamımıza, GOP Üni. Rektör Yardımcımıza, Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Bşk ve ekibine, Sivaslı Aşıklara, sevgi evlerinden gelen folklor ekibine ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle bu etkinliğimiz TRT’nin Şehirden Uzak belgesel program ekibi Kıvanç Kasabalı'nın da sunumuyla özel çekimler yaparak tüm Türkiye'ye tanıtmış olacakları da ayrıca önem arz etmektedir. Bu nedenle Kıvanç Kasabalı ve ekibine de çok çok teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin beldemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Üreticilerimize bol ve bereketli kazançlar cenabı haktan niyaz ediyorum.” ifadelerine yer verdi.