Vali Numan Hatipoğlu,18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Gölbaşı Haz. Ali Camiinde Çanakkale ve deprem şehitleri için okutulan Mevlid-i Şerif programına katıldı.

Vali Hatipoğlu bugün sabahın ilk ışıklarıyla Gölbaşı Şehitlerini kabirlerinde ziyaret etti ve kabirlere karanfil bıraktı. 

Hatipoğlu daha sonra depremde evi hasar gören ve konteyner kentte yaşamına devam eden şehit ailesini ziyaret etti. Hatipoğlu günün anlam ve önemine binaen, "Çanakkale Zaferi'nin altın yaldızlı hatırası nesilden nesile, zihinden zihine aktarıldıkça Türk gençliği asla kimlik bunalımına düşmeyecek, ecdadından aldığı derin kültürel mirası ve yüksek fitrî hususiyetleri asla kaybetmeyecektir. Bu zafer yakın tarihin bir zaferi olmakla birlikte geleceğin de gerçekçi bir aynasıdır. Bu aynada korkutulamayan, yenilemeyen, yok edilemeyen bir milletin aydınlık yüzü yansımaktadır. Geldiler, yenildiler, gittiler. Yine gelecekler, yine yenilecek, yine gidecekler. Onlar kuvvet ve cesaret buldukça bu beyhude heveslerine daima kurban olacaklar. Çünkü Türk milletini hâlâ tanıyamadılar. Bu aziz millet Çanakkale’den sonra çok daha kıt imkânlarla Kurtuluş Savaşı’nı kazandı. Artık modern çağ milli özelliklerini yok etti, diye ümitlendikleri bir anda 15 Temmuz’da sıradan vatandaşın bile kahramana dönüşebildiğini, ölüme gözünü kırpmadan yürüyebildiğini şaşkınlık içinde gördüler.  Son deprem felaketinde de aziz Türk Milleti’nin bir anda tek vücut olabildiğine, dayanışmanın ve kardeşliğin destanını yazabildiğine herkes şahitlik etti. 

İnsanları ve milletleri sömürerek kuvvet bulan, dünyayı yönetebileceğini zanneden güçler artık anlamalıdır ki bu vatan toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranların ve kalbi her saniye vatanı için çarpanlarındır. Bu vatan kendini tarihe verenlerin ve tarihe yön vermek için sabırsızlanan yiğitlerindir. Hiçbir insani güç böyle bir millete kader çizemedi, çizemeyecek. Çünkü Çanakkale ruhu zerre kadar eksilmedi, eksilmeyecek.
Çanakkale’nin aziz şehitlerine ve kahraman gazilerine Allah’tan rahmet diliyor, bu ulvi ruhu diri tutan, yaşayan kahramanlara Zaferiniz kutlu olsun diyorum" dedi.