Haber-Fotoğraf: Fatih Kılıç – Seda Batur

 

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Adıyaman Gölbaşı’da Tokatlı hemşehrilerimizin, kamu kurumlarının yapmakta olduğu faaliyetlerden bahsederken, Gölbaşı halkının Tokatlıları baş üstünde tutmakta olduklarını belirtti.

KARDEŞ BELEDİYELİK KARARI

            Başkan Eyüp Eroğlu, Tokat Belediyesi Meclisi’nde Adıyaman Gölbaşı Belediyesi ile Kardeş Belediye olmak için karar alınacağının bilgisini verdiği açıklamasında şunları söyledi:

            “Adıyaman Gölbaşı’nda oranın halkına bir ziyaret yaptığınızda ya da bir mikrofon uzattığınızda veya bir hasbihal ettiğinizde hepsinin başta devletimize ve sonrasında Tokat'a, Tokatlılara son derece üst seviyede bir teşekkürünü, vefasını görüyorsunuz. Artık öyle bir noktaya geldi ki bu kardeşlikten daha öteye, dostluktan daha öteye, vefadan daha öteye, belki tarifini dahi yapamayacağımız bir ilişkiye bir kalbi yakınlığa, dostluğa bürünen bir duruma doğru geldi.

Bugün bizim belediye meclisimiz var. Biz bu belediye meclisimizde de bir kardeş belediye kardeş şehir uygulamasını da Gölbaşı'da başlatıyoruz. Bugünkü alacağımız kararla bunu da resmileştirmiş oluyoruz. Sonrasındaki süreçlerde yine cadde veya sokaklarla ilgili Gölbaşı Caddesi'nin ve yine Gölbaşı'da bir Tokat caddesinin isminin verilmesi hususuyla ilgili mutabakata vardık.

Belki işi daha iyi anlama adına şu örneği de verebilirim. Örneğin Tokat'tan birisi olur ya işte durumlar düzeldikten sonra Gölbaşı'na gittiğinde şöyle bir çay içmek için bir yere uğradığında veya bir esnafa gittiğinde ‘ben Tokatlıyım’ desin yeter ki. İnanın oradaki insanların Tokatlıdan hiçbir ücret almadan ya da ne istiyorsanız canla başla yaparak sizi başının üstünde tutacağına ben buradan bir söz verebilirim. Yani artık o boyuta geldi bizim ilişkimiz. Yani Tokat'ın burnu kanasa biz koşar geliriz diyorlar. Hamdolsun böyle bir dostluk, muhabbet kuruldu. Allah vermesin orada artık bizim kardeşlerimiz, dostlarımız var. Ve Tokat'ta bu anlamda özellikle başta sizler oradaki bütün çalışanlar bu güzelliği oluşturdu, çok güzel bir görev icra ettiler. Ben de bütün başta orada görevi icra edenler ve yine Gölbaşı'na her türlü duasıyla, destekleriyle el uzatan bütün Tokatlı kardeşlerime ben de buradan teşekkür etmek istiyorum.”