Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kariyer Fuarı'22 açılış törenine dün gerçekleşti. Törende konuşan Vali Hatipoğlu, öğrencilere hitaben "Okumayı, araştırmayı ve yeniliklere yelken açmayı asla bırakmayın. Ne azminizi ne de kararlılığınızı asla terk etmeyin" dedi.

 

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) tarafından TOGÜ Kariyer Fuarı düzenlendi. Öğrenciler; kariyer günleri, işe alım mülakatları, işstaj başvuruları, eğitimler, seminerler, paneller ve konferanslar ile iş dünyası hakkında deneyimler elde edecekleri stantlarda bilgi alışverişinde bulundu. Fuarın açılışına Vali Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, kurum amirleri, öğretim görevlileri veüniversite öğrencileri katıldı.

Fuar kapsamında düzenlenen programda konuşma yapan Vali Numan Hatipoğlu, Üniversiteli gençlerle bir arada olmanın gurur ve onurunu yaşadığını söyleyerek, “Zira, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi; ‘Bütün ümidim gençliktedir’. Bizler de bütün ümidini sizlere bağlamış nesiller olarak sizleri daha iyi standartlara ulaştırmak için uğraşıyoruz. Valiliğimiz, belediyemiz, üniversitemiz ve Tokat’taki tüm kurumlar gençliğimizi daha iyi noktalara ulaştırmak için el ve güç birliği yapmış durumda” dedi.

“UMUTSUZLUK GİRDABINA GİRMEYİN”

Üniversite öğrencilerine kendilerini yarınlara hazırlamak için tavsiyelerde bulunan Vali Hatipoğlu, “Her şeyden önce kendinizi asla umutsuzluk girdabına sokmayın. Kendinizi yarınlara daha iyi bir şekilde hazırlamanızı ve geliştirmenizi isterim. Ben Akdeniz Üniversitesi’nde Tarih Bölümü’nde doktora öğrencisi iken rahmetli Halil İnalcık misafir olmuştu. O zamanlar 93 yaşında idi ve vefat etmeden önce 3 kitap projesi olduğunu söylemişti. O tarihten sonra araştırdım, vefat edene kadar 13 kitap hazırlamış. Peygamberimizin de buyurduğu gibi; ‘İlim Çin’de de olsa alınız’.  Aslında bu bize bir hayat düsturu edinmemiz gerektiğini gösteriyor. Sürekli olarak öğrenim süreci içerisinde olmamız gerekiyor. Bazen gençlerimizde gördüğüm o bıkkınlığın, bezginliğin, okuma alışkanlıklarının terk edilmesinin aslında ne kadar büyük bir kaynak israfı olduğunu görüyorum ve bunun giderilmesi gerekiyor. En önemli sorunumuz bu. Kariyer günleri kapsamında sizlere önerebileceğim en önemli husus şu; sakın okumayı, araştırmayı, yeniliklere yelken açmayı bırakmayın. Çünkü gerçekten çok büyük bir bezginlik sonucunda gençlerimizin heba olduğunu görmek bizleri ziyadesi ile üzüyor. O yüzden ne azminizi ne kararlılığınızı asla terk etmeyin” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE HER ZAMAN SİZİN DOST ÜLKENİZ”

Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilerin de olmasının ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu söyleyen Hatipoğlu, “Burada edindikleri bilgi ve birikim ile kendi ülkelerini ihya etmeye çalışırken burada her zaman dost bir ülkenin olduğunu bilmelerini diliyoruz. İnşallah gidecekleri zaman da bayrağımızın gölgesine sığınılmış bir bayrak olarak hissederler.

Bu vesile ile kariyer günlerinin hazırlanmasında emeği geçen tüm ekibi ve Sayın Rektörümüzü yürekten kutluyorum. Üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmek için fazlasıyla çaba harcayacağımızın da bilinmesini isterim” ifadelerini kullandı.