Tokat’ın Zile ilçesinde bir hastanede işçi olarak çalışan Hüseyin Ural (30) ve inşaat işçisi kardeşi Hasan Ural (27) 2016 yılında hobi olarak başladıkları kanatlı hayvan bakımını Pandemi döneminde çticarete çevirdiler. Ural Kardeşler, 20 tür, 150 adet kanatlı hayvandan ayda 1200 yumurta elde ediyor.
PANDEMİ SÜRECİNDE TALEP ARTINCA, SATIŞA YETİŞEMİYORLAR
Türkiye'ye ve yurt dışına satış yaptıklarını söyleyen Hasan Ural, "Hobimiz bir süre sonra ticarete dönüştü. Kafeslerimizi büyüterek farklı tavuk çeşitleri getirdik. Light brahma, keklik dantelli (gold) brahma, lemon brahma, buf blue brahma, Osmanlı sultan tavuğu, habeş tavuğu, cüce koşin tavuğu, Hint tavuğu, mavi yumurtacı, black brahma, Fransız G36 kazı, yeşilbaş ördek, altın, gümüş, kral, hatuni, kafkas sülünü, tavus kuşu, silver wyandotte ve phoneix orman tavuğuolmak üzere 20 ayrı cinsten kanatlı hayvan çeşidimiz var. Biz kendi anaçlarımızdan yumurta alarak Türkiye'ye ve yurt dışına yumurta ve civciv satışı yapıyoruz.
Toplam 150 süs tavuğumuz mevcut. Bunlardan günlük ortalama 40 – 50 yumurta alıyoruz. İsteyene kendi kuluçka makinelerimizle civciv çıkarıp gönderiyoruz. Özellikle pandemi sürecinde insanlar evinde hayvanlarla uğraşmaya başlayınca, bizim satışlarımız arttı. Yoğun bir talep var. Mavi yumurtanın tanesini 30 lira, buff ve gold brahma yumurtanın tanesini de 35 liraya satıyoruz. Hayvanın görselinin güzel olmasından dolayı bu fiyatlara satılıyor. 35 liraya yumurtayı alan kişi kırıp yemiyor. Alan bu yumurtadan tekrar civciv üretimi yapıyor" dedi.