Hürriyetçi Sağlık Sen Dış İlişkiler ve Basın İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uçar yaptığı açıklamada; “Tokat İl Sağlık Müdürlüğü, birinci ve ikinci basamak sağlık hizmeti sunulan birimlerde görev yapan sağlık çalışanlarını kapsayacak promosyon ihalesinin 25.10.2022 tarihinde yapılacağını duyurmuştu. Ancak, bu güne kadar revize edilmeyen promosyon ihalesinin 2 ay daha bekletilerek Ocak ayında yapılması halinde söz konusu birimlerde görev yapan sağlık çalışanlarımız daha fazla promosyon alabilecekler.

Ocak ayında toplu sözleşmeden kaynaklanan yüzde 8‘lik bir artışın üzerine altı aylık enflasyon farkının ilave edilmesi ile birlikte, sağlık çalışanlarının ücretlerinde meydana gelecek artış çerçevesinde bankacılık işlem hacmi ve oranlarında da artış meydana gelecektir. Bu durumda söz konusu zamdan önce yapılan promosyon anlaşmaları şu an yapılacak ihalede tutar düşük kalacak, promosyon sözleşmelerinin yeniden revize edilmesi gibi bir durum tekrar gündeme gelecektir.

ÜÇ ve BEŞ YILLIK DEĞİL BİR YILLIK SÖZLEŞME YAPILSIN

Aylık enflasyon artışları ile birlikte sağlık çalışanlarının ücretlerinde meydana gelen reel kayıpların telafi edilmesi amacı ile promosyon sözleşme sürelerinin bir yıl ile sınırlı tutulmasını talep ediyoruz. Bir yıldan fazla bir süreyi kapsayan promosyon sözleşmesi yapılması halinde ise, aylık veya yıllık enflasyon farklarının sağlık çalışanlarına ödenmesi hususunda sözleşmeye bir hüküm ilave edilmesi zaruridir. Bu durumun çalışanlarımızın moral ve motivasyonlarını artıracağı bilinmeli ve göz ardı edilmemelidir.

Hürriyetçi Sağlık Sen olarak, Bakanlığımıza bağlı tüm kurumlarda promosyon ihalelerinin bir standarta ulaştırılması için gerekli yönetmeliklerin hazırlanması artık elzemdir. Ayrıca Tokat İl Sağlık Müdürü ve diğer tüm idareci arkadaşlarımızın sağlık çalışanlarının beklentilerini karşılamak ve taleplerine duyarsız kalmamak üzere gösterdikleri iyi niyetin ve bu yönde yaptıkları çalışmaların farkındayız. Sağlık çalışanları adına kendilerine teşekkür ediyorum.”