Sendika üyelerinin katıldığı eylemde basın açıklaması okundu. Açıklama şöyle oldu; Yetkili sendika tarafından bu güne kadar bağıtlanan toplu sözleşmelerde milyonlarca kamu çalışanları için ön görülen ücret artışları sadaka düzeyini aşamadı. Öyle ki, maaşlara yapılan enflasyon oranındaki artışlar toplu sözleşme kazanımı olarak gösterilmeye, ücret artışı olarak yansıtılmaya çalışıldı.

Ismarlama ve talimatlı TÜİK’in önceki aylarda olduğu gibi Aralık ayı enflasyon oram da bizleri şaşırtmamıştır. Hayatın gerçekleri ile bağdaşmayan, çarşı-pazar enflasyonunu yansıtmayan TÜİK’in enflasyon oranları, kamu çalışanlarının ek zam beklentisine, refah payı olarak ilave zam talebine neden olmuştur.

Vergi ve harçlarda yüzde 123, temel tüketim maddelerinde yüzde 300 . konut kiralarında yüzde 250 civarlarında yaşanan artışlara rağmen kamu çalışanlarına reva görülen ve çalışanların belini bükecek, yaşamlarını zorlaştıracak ücret artışını alkışlayan ve müjde olarak değerlendiren yetkili sendikalar bu vebalden kurtulamayacak, sendikal mücadele tarihine kara bir leke olarak geçecekler. Bir kez daha gördük ki, yetkili sendikalar kamu çalışanlarının sesi olamamış, beklentileri karşılamak bir yana kendi ikballerine zemin hazırlamaktan öteye gitmemişlerdir.

Yapılan artışla birlikte en düşük devlet memuru aylığı 11 bin 381 TL olmuştur. Her şey bir yana. Devletimiz vicdan ve merhamet sahibidir. Çalışanlara reva görülen bu ücretle barınma, beslenme gibi temel ve zorunlu ihtiyaçları karşılama, evlilik müessesesini kurma, ev, otomobil alma ve tatil yapma gibi insani ihtiyaçların hayali dahi kuramayacaktır.

Sağlık emekçileri olarak bizler, sadaka niyetine verilen zammı kabul etmiyoruz, insanca yaşayabileceğimiz emeğimizin ve alınterimizin karşılığını istiyoruz..."