Küçük yaşlarda öğrendiği hat sanatını icra eden Sonsa, ayet ve hadislerin insanlara daha güzel bir şekilde sunulmasını hedefliyor. "Sanat Allah'ı aramak" diyen Sonsa, öğrencilerinden de isteyen olursa hat sanatını öğreterek gelecek nesillere aktarıyor.

İNSANLARA DAHA GÜZEL SUNULMASI İLE ORTAYA ÇIKAR

Hüsamettin Sonsa, "6 ila 7 yıldır yakma eseri yapıyoruz hat için. Daha eski zamanlardan beri çalışıyoruz. Öğretmen olduğum için öğrencilerime ve merak edenlere, ilgilenenlere öğretmeye çalışıyoruz. Hat sanatı başta Kur'an-ı Kerim besmeleyle Allah ismi lafzı, Muhammed ve Kur'an-ı Kerim ayetleri başta olmak üzere hadisleri de içerir. Sülüs, nesih çeşitleri vardır, bayağı yazı çeşitleri bunlarla insanlara pano olarak duvarlara asılan camilerdeki yazılarla beraber insanlara daha güzel bir sunum gerçekleşmiş olur. Hat sanatının püf noktaları İslam’ın önerdiği Kur'an-ı Kerim hadis bunların insanlara daha kolay ulaşması. İnsanlara daha güzel sunulması ile ortaya çıkar. Ve ayetler, hadisleri böyle insanlara daha güzel sunmuş oluruz. Tanı olarak gördüğü yazıyı, güzel bir yazılı olduğu için onu daha güzel bir dikkatle bakmış olur insanlara. Güzellik kazanmış olur. Estetik açıdan bir kazanım sağlar, herkese yazana da görene de. Öyle diyeyim." Dedi.

AŞK GÜZELİ ARAMAK, SANAT GÜZELİ ARAMAK EN GÜZEL OLAN DA ALLAH'TIR

Sonsa, "Hat kâğıtları özel yapılır, ayarlanır. Normal olarak hat, hattat çalışır. Hata yapınca silinebilir, kısa sürede daha sonra ise silinmez ve kalıcı olarak kalır. Hat eserleri ile çerçeve yapılır, süsleme yapılacaksa süsleme yapılır. Süslemecileri müzehip diyoruz, onların elinden geçer ve satışa sunulur. Camilerde, evlerde asılır yani. Aşk Güzeli aramak, Sanat güzeli aramak en güzel olan da Allah'tır. Sanat Allah'ı aramak. Alıcı çok değil ama gene de satışlarımız oluyor. Sosyal medyadan işte yaptıklarımızı paylaştığımızda, isteyenler olduğu zaman anlaştığımız zaman satış yapıyoruz." dedi.