HABER: Seda Batur

Bugün Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile görevinden alınan Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır’ın kurumuna ait kamu ihalelerini eski ortağı olduğu şirkete usulsüz olarak verdiği iddia edildi. Çakır bu iddiaları yalanladı.

Gazetemiz sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç sosyal medya hesabından görevden alınma haberini kendi yorumu ile paylaştı. O paylaşımın altında görevden alınmasına dair ilk açıklamasını yapan İl Müdürü Adem Çakır, “Fatih Bey, izninizle şu konuya açıklık getirmek isterim. Ben göreve 2017 ocak ayında başladım ve bu süre zarfında ilimizde azımsanmayacak hizmetler yaptık. Bu sürede yorulduk ve yıprandık. Geçen yıl ağustos ayında da görevden alınma talebimi gerekli yerlere ilettim. Bugün ortaya çıkan karar tamamen benim isteğim ve talebim üzerine ortaya çıkan bir durumdur. Bulunduğumuz makamda vesile olduğumuz hizmetler için şükrediyorum. Şunun da farkındayım ki; herkesi memnun etmek mümkün değil. Kişisel suçlamalar dışında her türlü eleştiri başım üstüne... İnşallah bundan sonraki göreve gelecek arkadaşlar daha kalıcı ve güzel hizmetlere vesile olurlar” diyerek görevden alınmanın kendi isteği olduğunu vurguladı.

GAZETECİ KILIÇ’IN PAYLAŞIMI

Gazeteci Kılıç’ın bahse konu paylaşımı ise şu şekilde oldu;

“İl Kültür ve Turizm Müdürü ...

* Kamu idaresinde İl Müdürü olmak önemlidir elbet. Bugünkü resmi gazetede çıkan kararname ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır beyin görevden alındığı ilan edildi.

* Bu zamana kadar ki hizmetleri için teşekkür ederiz. Bundan sonraki hizmetinde atanacağı mevkide başarılar dileriz.

* Yeni İl Müdürünün kim olacağı haliyle merakla bekleniyor. Her etkilinin gönlünde bir aday vardır.

* Benim de olduğu gibi...

* Ama benim tercihim, Tokat'ta 3 KİŞİYE SORMAK olurdu. O 3 ismin önereceği üç farklı isim de olsa içinden birinin atanması, hele 3 ismin konsessüsü olan 1 isim ise çok daha güzeli diyerek o makamın verilmesi olur.

* O üç isim kim? Şöyle bir bakın, eminim ki turizm dendiğinde, kültür dendiğinde adları şıp diye bilinecek, özel sektörde işlerini yürütmek için aşkla, şevkle, ilimle bilimle, ufki derinlik ile yürüten özel sektördeki isimler bunlar. Liyakat ehli, işin içinde güzeli de zoru da kolayı da gören isimlerin önereceği ADAY, kamu idaresinin tercihi olsun.

* Lütfen iyi düşünülsün!

* O üç ismin böyle bir beklentisi var mı? Bu zamana kadar olmamış ki... Olması onlar için de sürpriz olur! Ama çok tatlı bir sonuç doğurur.”