İl Pandemi Kurulu Değerlendirme Toplantısı, Vali Dr. Ozan Balcı, başkanlığında video konferans yolu ile yapıldı.

Toplantıya Vali Dr. Ozan Balcı, Vali Yardımcısı Yüksel Ünal, videokonferans yolu ile Garnizon ve 48. Piyade Alay Komutanı P. Albay Ayhan Ocak, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Albay Murat Kınay, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, İl Sağlık Müdürü Hacı Ahmet Sümbül, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, AFAD İl Müdürü Süleyman Yiğit, Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Demir, Veteriner Hekimler Başkanı Seyit Sami Karyağdı, Eczacılar Odası Başkanı Evren Pirdoğan katıldılar.

Koronavirüs tedbirleri ve uygulamalarının ele alındığı toplantıda, salgınının engellenmesi için alınan tedbirlerin, kararlılıkla yürütüldüğü vurgulandı.

Aç Açıkta Kimse Kalsın İstemiyoruz

Vefa Sosyal Destek projesi şu anda çok iyi gidiyor, aç açıkta kimse kalsın istemiyoruz diyerek sözlerine başlayan Vali Dr. Ozan Balcı "Özellikle 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı olan bunun yanında garip gureba bakacak kimsesi olmayan biçare vatandaşlarımızın devlet olarak yanındayız. Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerimiz 7 gün 24 saat vatandaşlarımızın hizmetinde." dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı, başta Cumhurbaşkanlığımız olmak üzere Bakanlıklarımız tarafından Koronavirüsün yayılmasının engellenmesi için alınan tedbirlere uyulmasını, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltmanın gerekliliğini vurguladı. Sosyal izolasyonun sağlanmasının önemine değinerek insanların mümkün mertebe evde kalmaları, su ve sabunla sık sık ellerini yıkamaları gerektiğini kaydetti.

Vatandaşlarımızın Yanındayız

Vali Dr. Ozan Balcı, "Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla vatandaşlarımızın yanındayız. Her zaman onların destekçisiyiz. Vatandaşlarımız devletimizin aldığı kararlara ve uyguladığı tedbirlere hassasiyetle uysunlar. İçişleri Bakanlığımızın başlattığı, Valiliğimiz koordinesinde 24 saat esasına göre çalışan Sosyal Destek Grubu ekiplerimiz ile onların hizmetindeyiz. Vatandaşlarımız rahat olsunlar, güvende olsunlar. Milli birlik ve toplumsal dayanışma ruhu içerisinde devlet millet ele bunun üstesinden geleceğiz." dedi.