Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı kentimizde yürütülen çalışmalar ile ilave tedbirler ve sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı dönemde alınacak tedbirlerin görüşüldüğü 'İl Pandemi Kurulu ve İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantıları' Vali Dr. Ozan Balcı başkanlığında video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Dr. Ozan Balcı'nın yanı sıra Vali Yardımcısı Yüksel Ünal ile video konferans yolu ile 48. Garnizon ve 48. Piyade Alay Komutanı P. Albay. Ayhan Ocak, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Albay Murat Kınay, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, AFAD Müdürü Süleyman Yiğit, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir, Ticaret İl Müdürü Ali Osman Sakar, İŞKUR İl Müdürü Bekir Fındık, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spİl Müdürü Cemil Çağlar, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Göç İdaresi Müdürü İdris Şahin, Milli Parklar Şube Müdürü İhsan İkinci, PTT Başmüdürü Muhterem Demir, İl Sağlık Müdürü Dr. Hacı Ahmet Sümbül, SYDV İl Müdürü Gültekin Çakmak, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, SGK İl Müdürü Turgut Pekdemir, TKDK İl Koordinatörü Fevzi Çiçek, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Halil İbrahim Yüksel, Ticaret Odası Başkanı Dr. Ali Çelik, Baro Başkanı Melih Yardımcı, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Seyit Sami Karyağdı Eczacılar Odası Başkanı Evren Pirdoğan, TESOB Başkanı Fehmi Çankaya, Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Demir, Tokat Medical Park Hastanesi Genel Müdürü Dr. Dursun Bulut, Erbaa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Baş, Zile Devlet Başhekimi Dr. Atilla Bıyık, Tokat Akıl ve Ruh Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Müberra Kulu, Niksar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İbrahim Akyıldırım, Turhal Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Dursun Tüzün, GOP Üniversite Hastanesi Başhekimi Nihat Uluocak, Diş Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dt. Salih Gönen, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ahmet Bahadır Uçar, Serbest Hekim Dr. Ramazan Toker, Serbest Eczacı Hakan Yılmazer katıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantılarda Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerin etkin bir şekilde uygulanması, 81 İlde 22.05.2020 Saat 24.00 İle 26.05.2020 Saat 24.00 arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında ilimizde uygulanacak tedbirler ele alındı.

Her Zaman Üreticimizin Yanında Olduk

Bir taraftan Koronavirüsle mücadele ederken bir taraftan da tarımsal ve hayvansal üretimin devam etmesi için tedbirler alındığını hatırlatan Vali Dr. Ozan Balcı, "Tarımsal ve hayvansal üretimimizin devam etmesi için her zaman üreticimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Sevk ve tedarik zincirinin devam etmesi önemli. İlimizin çok kıymetli tarım arazileri var, tarımsal üretimde, hayvansal üretimde, tarımsal gıda sanayinde, tarım işçilerinin durumunda sorun olmaması için hep birlikte çalışıyoruz." dedi.

Millet Ne Kadar Zenginse Devlette O Kadar Zengindir

Vali Dr. Ozan Balcı sözlerine şöyle devam etti: "Yaşanan pandemi sürecinde sokağa çıkamayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan kimsesiz vatandaşlarımız için Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerimiz her zaman göreve hazırlar. Arkadaşlarımız bu vatandaşlarımızın evlerine kadar hizmet götürüyorlar. Devletimizin Milletimizin çok imkanları güçlü. Gerek nakdi, gerekse ayni yardımlar ile vatandaşlarımızın yanında olduk. Bizim asli işlerimizden biri de vatandaşımızın aç açıkta kalmamasıdır."

Vali Dr. Ozan Balcı şunları Tokatlı hemşerilerimiz de başta Cumhurbaşkanlığımız olmak üzere, bakanlıklarımızın ve İl Hıfzıssıhha Kurulumuzun belirlediği kural ve kaidelere de uydular. Ben Tokat'lı hemşerilerimizi de kural ve kaidelere de uydukları için teşekkür ediyorum. Netice itibariyle bütün olarak mücadeleyi gayet güzel verdiğimizi düşünüyorum. Allah hepimize güç kuvvet ve kolaylık versin.

Bayramda Sokağa Çıkma Kısıtlaması

Vali Dr. Ozan Balcı sözlerini şöyle noktaladı "Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda; salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildi. Bu kapsamda yaklaşan Ramazan Bayramı süresince Koronavirüs (Covid-19) salgınının halk sağlığı açısından oluşturabileceği riskleri yönetebilmek adına Koronavirüsle mücadelede edinilen tecrübeler doğrultusunda, 81 ilimizde Ramazan Bayramı arifesine denk gelen 23 Mayıs 2020 Cumartesi gününden başlayarak 24-25-26 Mayıs 2020 tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verildi. Bizde Tokat'ta kararlarımızı aldık ve gereken çalışmaları yaptık. Duyurularını yapacağız. Vatandaşlarımızdan kurallara uyma konusundaki hassasiyetlerini devam ettirmelerini istiyoruz. İnşallah süreci hep birlikte dayanışma ile atlatacağız. Vatandaşlarımızın ve kurul üyelerimizin yaklaşan Ramazan Bayramlarını kutluyor, aileleri ile birlikte sağlık huzur ve mutluluklar diliyorum." dedi.