İl Pandemi ve İl Hıfzıssıha Kurulu Toplantısı Vali Dr. Ozan Balcı başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Gödekmerden, Vali Yardımcısı Yüksel Ünal, video konferans yolu ile Garnizon ve 48. Piyade ve Piyade Alay Komutanı P. Albay Ayhan Ocak, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı J. Albay Murat Kınay, TOGÜ Rektörü Prof Dr. Bünyamin Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. H. Ahmet Sümbül, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, AFAD Müdürü Süleyman Yiğit, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir, Ticaret İl Müdürü Ali Osman Sakar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Yılmaz, Gençlik ve Spİl Müdürü Cemil Çağlar, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Gökçe, İl Göç İdaresi Müdürü İdris Coşkun, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü H. İbrahim Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, TKDK İl Koordinatörü Fevzi Çiçek, Milli Parklar İl Müdürü İhsan İkinci, PTT Başmüdürü Muhterem Demir, SYDV Vakfı Müdür V. Şakire Mumcu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Çelik, TESOB Başkanı Fehmi Çankaya, Eczacılar Odası Başkanı Evren Pirdoğan, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Seyit Sami Karyağdı, Tokat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Demir, GOP Üniversite Hastanesi Başhekimi Dr. Nihat Uluocak, Ruh ve Sinir Hastalıları Hastanesi Başhekimi Dr. Müberra Kulu, Medical Park Hastanesi Başhekimi Dr. Şehadet Özden, Erbaa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Baş, Niksar Hastanesi Başhekimi Dr. İbrahim Akyıldırım, Turhal Hastanesi Başhekimi Dr. Dursun Tüzün ile Niksar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Atilla Bıyık katıldı.

Gerçekleştirilen toplantılarda Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerin en etkili şekilde uygulanması, bu güne kadar alınan tedbirlere vatandaşlarımızın en üst seviyede riayet etmeleri ve vatandaşların zorunlu haller dışında evlerinden çıkmamalarının sağlanmasına yönelik konular görüşülerek karara bağlandı.

Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerinin, 24 saat esasına göre çalıştıklarını vurgulayan Vali Dr. Ozan Balcı, "Vefa Sosyal destek ekiplerimiz bugüne kadar 18 bin 612 aileye ziyaret gerçekleştirdiler. Bizler devlet olarak her zaman vatandaşımızın yanında olduk, bundan sonrada onların yanında olmaya devam edeceğiz. Proje kapsamında yetim, öksüz, kronik hastalığı olan, şehit gazi çocuğu, acil önlem almamız gereken çocuklarımızı Vefa Sosyal destek projesinden yararlandıracağız. Ayrıca koronavirüs salgın hastalığı süresince işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnaflarımızda Vefa Sosyal Destek projesine başvururlarsa arkadaşlarımız değerlendirmeye alacaklar." dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı sözlerine şöyle devam etti: "Bizler bu süreçte ilimizde bulunan mültecilerimizi de göz ardı edemeyiz. Onlarında ihtiyaçlarını ayrım yapmaksızın Vefa Sosyal Destek kapsamında elimizden geldiği kadar karşılamaya çalışacağız. Aç, açıkta kimse kalmamalı. Allaha şükür Devletimizin Milletimizin imkanları yeterli."

Sokak hayvanlarının da yaşanılan süreçte aç kalmaması için çalışmalar yapıldığını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, "Sokak hayvanlarının aç kalmamasına dikkat etmeliyiz. Bizler Tokat'ta hayvanlara dostuz, hayvanları önemsiyor, hayvanları seviyoruz. İl Özel İdaremiz, Belediye Başkanlığımız, Milli Parklar Şube Müdürlüğümüz, Veteriner Hekimler Odası işbirliğinde sokak hayvanlarımızın mama ve bakım ihtiyaçları karşılanacak." dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı, "Tarımsal ve hayvansal üretimimiz çok önemli. Bitkisel ve hayvansal üretimimiz asla sekteye uğramamalı. Bir taraftan koronavirüs ile mücadele edeceğiz bir taraftan da bitkisel ve hayvansal üretimiz durmayacak. Tarımın, çiftçinin, üreticinin dostu olarak, bizler her zaman üreticimizin yanındayız. Tarımsal üretim, hayvansal üretim, tarımsal gıda sanayi, tarımsal üretimde, çalışan işçilerin durumunda oluşabilecek sorunları birlikte çözeceğiz." dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı yaşanılan sürecin tüm kamu kurum kuruluşlarımızla çok iyi yönetildiğini ifade ederek, başta Sağlık personellerimiz olmak üzere, Emniyet Teşkilatımız, Jandarma Teşkilatımız ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek emeği geçen herkesi çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Vali Dr. Ozan Balcı sözlerini şöyle tamamladı: "Bizler tüm kurumlarımızla vatandaşlarımızın yanındayız ve her zaman onların destekçisiyiz. Vatandaşlarımız devletimizin aldığı kararlara hassasiyetle uysunlar. Ellerini sık sık su ve sabunla yıkasınlar, sosyal mesafeyi korusunlar, evde kalsınlar. Birlik ve dayanışma içerisinde devlet millet ele bu süreci birlikte aşacağız." dedi.