(Haber-Foto: Mustafa Işık)

Tokat İlim Yayma Cemiyeti Eğitim Komisyonu, gelirlerini yaz okulunda ve eğitim çalışmalarında kullanılmak üzere kermes tertip etti. Perşembe günü Eski Marka AVM yanında bulunan alanda yapılan kermes bir gün sürdü. Halkımızın katılım sağladığı kermeste Tokat İlim Yayma Cemiyeti Eğitim komisyonu Başkanı Kamil Yunal, kermes hakkında bilgiler verdi. Başkan Yunal, “İlim Yayma Cemiyeti Eğitim Komisyonu olarak yaz okulunda, eğitim çalışmalarında kullanılmak üzere bir kermes düzenlemeyi uygun gördük. Velilerimiz üyelerimizin hanımları ve kendileriyle beraber burada bir kermes düzenledik. Yaz okulunda çocuklarımıza değerler eğitimi beraberinde spor, sanat eğitimleri de veriyoruz. Ve burada kullanacağımız masraflar için böyle bir böyle bir kermesle elde edeceğimiz geliri oralarda kullanacağız. Çocuklarımıza gerek burs, gerekse yaz etkinliklerindeki masraflarını gidermek için böyle bir etkinlik yaptık.” dedi.

 

“KATILIM OLDUKÇA GÜZELDİ”

İlim Yayma Cemiyeti Eğitim komisyonu Başkanı Kamil Yunal, “Kermesimiz sadece bir gün. Bu bizim için Tokat'ta ilk ilk kermesimiz. O yüzden bir gün bir acemilik çıksın dedik. İnşallah bundan sonraki zamanlarda yine düzenleyeceğiz. Gelen herkes güzel bir imajla buradan ayrılmış olduk. Ama en azından cemiyetini tanıtmış duyurmuş olduk. Bunun yanı sıra da katılım binin üzerinde bir katılım olduğunu gözlemledik. Tabii saymadık ama bu şekilde bir gözlemledik. Gelir de oldukça yüksek oldu. Özellikle üyelerimizin buraya gelip faaliyetleri görmüş olması bizim için daha önemli bir noktaydı. Yetiştirdiğimiz öğrenciler de sabahleyin burada programa katıldılar. Kuranı Kerim okuma, şiir, yazılar okuyarak marifet okulunun da finalini burada yapmış olduk. İnşallah finalimiz sonbaharda bir kez daha final yapmayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“ÖĞRENCİLERE DE DESTEK ÇEŞİTLİ ŞEKİLLERDE DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORLAR”

İlim Yayma Cemiyeti hakkında da bilgiler veren Eğitim komisyonu Başkanı Kamil Yunal, “1952 yılında İmam Hatipler için kurulmuş bir dernek. Daha sonra faaliyet alanları çok genişlemiş. Hemen hemen tüm Türkiye'de çok büyük şubeleri var. Eğitim çalışmaları okullara destek veriyorlar, öğrencilere burs imkânları, yemek imkânları sağlıyorlar. Özellikle fakir aile çocuklarını destekliyorlar. Bunun yanında da değerler eğitimi gibi eğitimlerde çok büyük önemler veriyorlar. Marifet okulu yazın da yaz okulları aracılığıyla çocuklarımıza ulaşmaya çalışıyorlar. Üniversite yurtlarımız var. Üniversite yurtlarında kalan öğrencilerimiz oluyor. Yine o öğrencilere de destek çeşitli şekillerde destek olmaya çalışıyorlar. En çok en faal grubumuz üniversite grubu. Türkiye'nin her tarafından öğrenciler buraya yurda geldikleri için o gruplarla beraber çok büyük çalışmalar yapıyoruz, seminerler, konferanslar ve buna benzer çalışmalarımız çok fazla. Gezilerimiz çok fazla. Yine ortaokul ve lise grubunda da değişik çalışmalarımız var. Marifet okulumuz ve yaz okulumuz özellikle ortaokul grubu öğrencilerine yönelik oluyor. Oraya da çok fazla katılım oluyor.” açıklamasında bulundu.