Vali Cevdet Can`a günün anısına çiçek takdim eden Defterdar Musa Avcu, ziyarette yaptığı konuşmada, her yılın Şubat ayının son haftası kutlanan vergi haftası dolayısı ile bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Vergi rekortmenlerine farklı olarak bu sene plaketleri kendi ayaklarına giderek vermeyi planladıklarını ifade eden Avcu, “Biliyorsunuz bundan önce bir kokteyl şeklinde veriliyordu, bu sene biz sistemi değiştirip onları onure etmek amacıyla rekortmenlerimizin biz ayaklarına gidelim dedik. Bu şekilde çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Vali Cevdet Can ise yaptığı konuşmada, Vergi Haftasını kutladı. Verginin kutsallığının ve ne kadar önemli olduğunu vatandaşların öğrendiğini ifade eden Vali Cevdet Can, “ Hepimizin amacı ülkemizin itibarını arttırmak,yaşadığımız, yerin, çalıştığımız iş yerinin itibarını arttırmak. İtibarını arttırmak da hizmetten geçiyor. Bunu yaparken de arkasından bir bereketlenme istiyoruz” dedi.

Tokat’ın hazineden aldığı payla topladığı vergi arasında fark olduğuna dikkat çeken Vali Cevdet Can, “ Tokat’ta harcanan paradan daha çok vergi toplayalım ve daha çok üretelim. İnşallah önümüzdeki 10 yıl içerisinde bunu hedefliyoruz. Bu topraklarda verim, bereket ve dolayısıyla müteşebbis sayısı da artacak. Gelir de artacak” dedi.

Ülkede verilen rakamlara bakıldığında ticaretin artıp, sanayide bir gelişme olduğunun altını çizen Vali Cevdet Can, “Müteşebbislerin sayısında bir artış olmuş. Bu yeter mi? Yetmez. Demek ki bunu daha da katlamak lazım. Bu da nasıl olacak? İyi yönetim anlayışı ile olacak. Kalite ve kapasitemizi arttıracağız. Güventamını hakim kılıp, insanların gülümsemesini sağladığımız zaman bilin ki insanlar bundan yararlanacaktır. Bu anlayışı hakim kıldığımız zaman inanın çok şey kendiliğinden hallolacak ve kaynaklarımız çoğalacaktır.

Bu topraklarda 2023 yılında 2-3 bin dolar ihracat yapılacak diyoruz. Bunların hepsi gelirdir. Vatandaşın huzuru, mutluluğudur. İnşallah bunu beraber başaracağız. Sizden istirhamım şu. İnsanlarımızın işlerini kolaylaştırın. Mümkün mertebe müteşebbis ziyaretini sadece bir sorun çıktığı zaman değil, sorun olmadığı zamanda yapın. İnsanların kapısına gidin. Bu bile insanın kazancına kazanç katar. Belki yaşadığı moral bozukluğuna iyi gelecek. İşinizin sosyal yönünü de görmeye çalışın. Sosyal yönünü gördüğünüz zaman onun arkası zaten gelir. İtibarımızı arttırmak için ne kadar gayret gösterirsek, dünyadaki itibarımızda artacaktır. Bunun için gayret gösterelim. İnsanların işlerini kolaylaştırıp, iyi davranacağız. Makamınıza gelen insanlara verecek buğday ekmeğiniz yoksa, buğday diliniz olsun. Dilimizi güzelleştirerek, mutlu etmenin yolunu bulmalıyız. İnsanlara değerli olduklarını hissettirin. Hizmette sınır yoktur anlayışını tüm kurumlarda hakim kılmak lazım. Gününüzü tekrar kutluyorum” şeklinde konuştu.

İl Defterdarı Musa Avcu ve beraberindeki heyet daha sonra Vali Yardımcısı Bülent Karacan’ı makamında ziyaret etti.