Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "90 bin camimizin kubbeleri Kur’an sesleriyle inlesin" mesajıyla tüm vatandaşları sabah namazında camilerde Kur'an okumaya davet etmişti. Erbaş’ın daveti Tokat’tan da karşılık buldu. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı, Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, daire müdürleri, STK temsilcileri ile vatandaşlar sabah namazında buluştu.

EN GÜZEL TEPKİ CAMİLERİN DOLMASI

İsveç'te İslam düşmanı Paludan'a Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakma izni verilmesine karşı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kişisel sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında tüm vatandaşları 22 Ocak 2023 Pazar günü sabah namazında camilerde Kur'an okumaya çağırdı.

81 ilde olduğu gibi vatandaşlar Tokat Karşıyaka Gaziosmanpaşa Merkez Camii’nde dün sabah namazında bir araya geldi. Vali Numan Hatipoğlu’nun da ön saflarda yer aldığı ortamda Tokatlı vatandaşlar ibadetlerini eda ettikten sonra okunan Kuran’ı Kerim tilavetini dinledi. Daha sonra eller semaya çevrilerek İslam âleminin selameti için dua edildi. Tokat’taki diğer camilerde de İsveç’te Kuran’ı Kerim yakılmasına tepki gösterildi.