İŞKUR'un istihdamı koruma, artırma ve işsizlik oranını azaltma amacıyla gerçekleştirdiği faaliyetler kapsamında, son yıllarda sanal istihdam fuarları düzenlenmeye başlandı. Bu değişime uyum sağlamak ve istihdam hizmetlerini çeşitlendirmek amacıyla İŞKUR, Karadeniz bölgesindeki Tokat, Samsun, Sinop, Zonguldak ve Düzce illerinin katılımıyla Karadeniz 1. Bölgesel İŞKUR Sanal İstihdam Fuarı'nı organize etti.

Fuarda, iş arayanlar ve öğrenciler 110 şirketin açık iş ilanlarını görme, inceleme, özgeçmiş gönderme ve çevrimiçi iş görüşmeleri gerçekleştirme imkanı buldular. Fuar 5 gün boyunca devam etti ve toplamda 9 bin 640 ziyaretçi katıldı. Tokat için açılan sanal oda ise 1.121 ziyaret aldı.

Sanal istihdam fuarına toplamda 110 firma katıldı ve bunlardan 12'si Tokat'tan gitti. Katılan 12 firmanın 6'sı sanayi, 3'ü yazılım, 1'i eğitim, 1'i sağlık ve 1'i toptan ve perakende sektöründe faaliyet gösteriyor. Fuarda toplam 1.938 iş başvurusu yapıldı ve bu başvuruların 168'i Tokat ilindeki firmalara yönlendirildi. Başvuru yapan adaylar, sistem üzerinden firmalara özgeçmişlerini iletebildiler.

Fuar kapsamında 12 Tokatlı firma (Migros, CBF Tekstil, Tokat Medical Park Hastanesi, Alke Sağlık Ürünleri, Adoçim Üretim Tesisi, Has Özgen Tekstil, Fe-Fa Tekstil, Kardelen Tekstil, Uyumsoft Yazılım, Mysoft Yazılım, Rootcode Yazılım ve Özne Anaokulu), katılımları, destekleri ve işbirlikleri için İl Müdürü Bekir FINDIK'ın imzaladığı "Teşekkür Belgesi"ni İl Müdür Yardımcısı Yasin YAMAN tarafından ziyaret edilerek takdim edildi.