Hafta sonu Pazar ve Üzümören’de İyi Parti Kadın Kolları Başkanlığı’nın “Kapı Çalma Gönül Alma” etkinliği kapsamında 115 evin kapısını çaldıklarını söyleyen İl Başkanı Ömer Sağol "Bugün şirin ve üretken ilçelerimizden Pazar ve Üzümören’deydik. İlçede ve çevre köylerde yaşayan kadınlarımız hastaneden randevu bulamamaktan, il dışında çocuk okutan ailelerin yaşadığı maddi zorluklardan, mezun olanların da iş bulamayıp ilçeye, köylere geri dönmelerinden, Bağkur primlerini ödeyemediklerinden ve hayat pahalılığından yakınıyorlar” dedi.

“Esnaf kardeşlerimizin derdi ve sıkıntısı ise daha vahim” diyen Başkan Sağol açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “

Geçen yıl Ağustos ayında mazotun litresi 7,3 TL iken bugün itibariyle litre fiyatı 25 lirayı geçmiştir.

Geçen yıl 3 kg buğday satarak 1 litre mazot alabilen çiftçi bugün itibariyle 4 kilo buğday satıp 1 litre mazot alabilmektedir.

Geçen yıl bu aylarda 125 liraya alınan bir çuval besi yemi bugün itibariyle 350 liraya yükselmesine rağmen geçen yıl kilosunu 40 liraya kestirdiği danayı bugün itibariyle 92-93 liraya kestirmektedir. Hükümetin tarımsal ekipman destekleme politikaları çiftçiye değil tarımsal ekipman üretimi yapan sanayiciye yaramıştır.

Özellikle Kazova bölgesinde Almus barajından gelen su ile sulaması yapılan alanların son günlerde yaşanan su sıkıntısı nedeniyle ürünlerin kurumaya başladığı görülmektedir."

Tokatlının ve Türkiye’nin derdini bildiklerini ve bu dertleri ortadan kaldırmak için sunacakları çözümleri ve projeleri anlattıklarını aktaran Sağol, “En fazla gezen, en çok çalışan parti olarak emeklerimizin karşılığını 2023 genel seçimlerinde alacağımıza İnanıyoruz. Her ne kadar gezerken ayaklarımıza balçık da bulaşsa, olumsuzluklarda olsa biz yılmayız, yıldıramazlar. Çünkü millet bizi çağırıyor" diyerek sözlerini tamamladı.