Başkan Sağol yaptıkları ziyaretlerde yaşanan hayat pahalılığından hem vatandaşın hem de esnafın şikayet ettiğine işaret ederek, “Vatandaş alım gücünün düştüğünü , sadece mutfak masraflarını düşünür olduklarını dile getiriyor. Esnafımız ise vatandaşın kredi kartları doldu , büyük marketler veresiye vermiyor ve mecburen vatandaş eskisi gibi mahalle esnafına dönüş yaptı ama bu seferde bizler kabaran veresiye tutarları nedeniyle zorlanır olduk diye şikayetlerini gündeme getiriyorlar” dedi.

Başkan Sağol açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Kadın Politikaları il Başkanlığımızdan partililerimiz ise ‘KapıÇalmaGönülAlma Projesi’ kapsamında bugün Turhal ‘ da 358 ev ziyareti gerçekleştirdi. Yapılan bu ziyaretlerde ev hanımlarımız mutfak giderlerine yetişemediklerini , okulların yakında açılacak olması nedeniyle fiyatları fahiş artan kırtasiye ürünleri karşısında ne yapacaklarını bilemedikleri yönünde dert yanıyorlar.”

Başkan Sağol açıklamasının sonunda, “iktidar mensupları her ne kadar kabul etmese de çarşı pazar hayat pahalılığından geçilmiyor , alan da satan da bu durumdan şikayetçi , hükümet bir an evvel bu sorunların çözümüne yönelik politikalar gerçekleştirmek zorundadır” ifadelerini kullandı.