İstanbul'da gerçekleştirilen Tokat Tanıtım Günlerinin ardından Tokat ve ilçeleri Travel Turkey İzmir fuarında da tanıtıldı.

5-7 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleşen 13. Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarına katılan Tokat Valiliği ve Tokatlı turizm yatırımcıları ülkemizin dört bir yanından İzmir`e gelen sektör temsilcileriyle buluştu. Konaklama, yiyecek ve turganizasyonlarına ilişkin görüşmeler yapan Tokatlı işadamları ilk iki günlük fuar sürecinin sektörleri açısından olumlu geçtiğini belirttiler.

Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır ve arkadaşları tarafından, ziyarette bulunan belediye başkanlarına ve konuklara Tokat`a özgü ürünler ikram edilerek armağanlar sunuldu.

Fuarın son gününde Karabağlar Tokatlılar Derneği üyelerinden oluşan Halk Oyunları Ekibinin davul zurna eşliğinde halay ve ellik gösterisine ilgi büyüktü. Tokat İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ali Uçar'ın anonsuyla başlayan "Üç günlük Tokat Tatili" çekilişi Tokat'ın konaklama sektörü temsilcileri tarafından yapıldı. Çekilişte kazanan konukların sevinci izleyicilerin alkışlarıyla doruğa ulaşırken uzun süredir birbirlerini göremeyen hemşehrilerimiz doya doya özlem giderdi.

Katılım ve ziyaretlerden duyduğu mutluluğu dile getiren Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır; "Tokat ve ilçelerinin güçlü bir turizm potansiyeline sahip olduğunun farkındayız. Dolayısıyla Tokat'ın tanıtımına yönelik tüm etkinlikleri, fuar ve tanıtım günlerini önemsiyoruz. İzmir fuarında geçirdiğimiz üç gün boyunca Tokatlı turizm girişimcilerimizin sektörün profesyonelleriyle yararlı ilişkiler geliştirdiklerine inanıyorum. Turizm fuarları ve tanıtım süreçleri doğru, bilinçli ve profesyonelce yönetildiğinde başarılı sonuçlar elde edilmemesi için bir neden yok.

Ziyaretler esnasında Tokat dostu belediye başkanlarını, yerli ve yabancı misafirlerimizi standımızda ağırlayarak onlara Tokat'ımızı anlattık. Tokat Tatili çekilişiyle etkinliğimize renk katan Tokat konaklama sektörü temsilcilerimize teşekkür ediyor, kazanan ziyaretçilerimizi kutluyorum. Ayrıca İzmir Tokat Dernekleri Federasyonuna bağlı derneklerin başkan ve yönetim kurulu üyelerine, Çınar Ajans ve Metro Haber Gazetesi imtiyaz sahibi hemşehrimiz Cihangir Çınar beye fuar etkinliğimize yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Tokat Dernekleri Federasyonu Başkanı Cemalettin Can ve İzmir Niksarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Kapan fuar sürecini değerlendirdikleri açıklamada; Turizme hizmet sunan işadamlarımızın Tokat`a olumlu sonuçlarla dönecek olmaları hepimiz adına mutluluk verici. Bizler İzmir`de yaşayan Tokatlı STK temsilcileri olarak her zaman Tokat`ımızın ve Tokatlı hemşehrilerimizin yanında olduk ve olacağız dedi.