Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın galibiyetiyle sonuçlanmasıyla, yeni kabine hakkındaki meraklar artmıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, yeni kabinenin açıklanacağı tarih ve süreç hakkında bilgiler verdi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 24 TV canlı yayınında yaptığı açıklamada, yeni kabinenin açıklanacağı tarihin önümüzdeki iki gün içinde netleşeceğini belirtti. Altun, yarın milletvekili yeminlerinin alınacağını ve Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'te yemin edeceğini ve Anıtkabir'i ziyaret edeceğini söyledi. Ardından göreve başlama töreni düzenleneceğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yabancı devlet başkanları ve misafirlerle birlikte bir yemek vereceğini ifade etti. Altun, bu etkinliklerin ardından yeni kabine üyelerinin açıklanacağı bir toplantının gerçekleşeceğini belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise A Haber canlı yayınında yaptığı açıklamada, yeni kabine üyelerinin Cumartesi günü açıklanacağını belirtti. Yavuz, Cuma günü milletvekillerinin yemin edeceğini ve ertesi gün olan Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mazbatasını alarak yemin edeceğini ifade etti. Yavuz, yeni kabine üyelerinin akşam saatlerinde, tahmini olarak 22.00 gibi, açıklanacağını söyledi.