Yapılan eğitim ve bilgilendirme programında KADEM çalışmaları ile ilgili bilgiler verildi.  Mülteci kadınlara, kız çocuklarının güçlendirilmesi için daha çok çalışılması gerektiğini belirten Kadem Tokat İl Temsilcisi Müjgan Arslan, "Eğitimlere büyük önem verilmeli, erken evlendirme sonuçları herkesi ilgilendiren bir sorun" dedi.

Programın devamında KADEM ile ilgili şu bilgiler verildi: “KADEM açılımı Kadın ve Demokrasi Derneği olan 8 Mart 2013'te Dünya Kadınlar Gününde faaliyete başlamış bir kuruluştur. Derneğin genel merkezi İstanbul Üsküdar'dadır. KADEM'in temel amacı kadınların kendi bilgilerini, deneyimlerini ve tecrübelerini hayatlarında nasıl daha verimli hale getirebilecekleri konusunda yol göstermektir. Kadının bulunduğu konumdaki ve aile içindeki rollerinin dengelenmesi ve kadının insan hakları ve fırsat eşitliği mevzularında toplumun bilinçli hale gelmesi Kadem'in kendine edindiği en temel görevlerdendir.

 Farklı alanlarda farklı birikimlere sahip kadınların ulusal ve uluslararası platformlarda yer almasını sağlayan KADEM çatısı altındaki illerde bulunan temsilcilikleri, vakfı ve gençlik yapılanması ile bir bütündür. KADEM'in temsilciliklerinde bulunan Akademik Araştırma Geliştirme Komisyonu, Dış İlişkiler Komisyonu, Halkla İlişkiler Komisyonu, Basın – Medya – İletişim Komisyonu, Eğitim Komisyonu, Dış İlişkiler Komisyonu, Hukuk Komisyonu, Temsilcilik ve Şubeleşme Komisyonu, İş Dünyası ve Ekonomi Komisyonu, Kültür ve Sanat  Komisyonu, Gençlik Komisyonu, Toplumsal Farkındalık ve Destek Komisyonu gibi komisyonlar bulunmaktadır. Bu komisyonlar alanlarına göre çalışmalar yürütmektedir.

FAALİYET ALANLARI

KADEM'in faaliyet alanlarını eğitimler, sempozyumlar, paneller, konferanslar, araştırmalar, yayınlar, çalıştaylar olarak sayabiliriz. KADEM'de her iki yılda bir "Uluslararası Kadın ve Adalet Zirveleri" düzenlenmektedir. Bu zirvede şiddetin her türlüsüne karşı alınabilecek önlemler tartışılmaktadır. Uluslararası platformlarda da faaliyette olan KADEM her sene New York'ta yapılan Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu toplantılarına katılım sağlamaktadır. Bir sivil toplum kuruluşu olması sebebiyle kadınların mağdur edildiği tüm dava ve olaylar KADEM'in takibi altında olup bu davaların kamuoyuna aktarımı konusunda çalışmalar yürütmektedir. Toplumsal Farkındalık konusunda kamuoyunun dikkatini çekmek isteyen KADEM kampanyalar düzenlemektedir. KADEM'in kampanyalarında ön plana çıkardığı sloganlar; "Erkeksen öfkeni yen", "Benim de şiddetim var","İnsafa gelin", "Kadın varsa Demokrasi var", "Önce Adam Ol", "İLK Aday Kadın Aday" olarak sayabiliriz.

KADEM'in her temsilciliğinde oluşturduğu gençlik komisyonları bulunmaktadır. Üniversitelerde ve gençlik topluluklarında etkinlikler düzenleyerek çalışmalar yapan bu ekip üniversitelerde kulüpler kurarak söyleşiler, münazara çalışmaları, film izleme gibi etkinliklere imza atmaktadır. Genç KADEM ekiplerinin en ön plana çıkan çalışmaları cinsiyet adaleti kavramı üzerine yaptıkları çalışmalardır.”