Tokat Memur-Sen Kadınlar Komisyonu, 6 Şubat tarihinde meydana gelen büyük felaket sonrası bölgedeki yaraları sarmak adına çalışma başlattı. İHH Tokat Kadınlar Komisyonu ile birlikte gerçekleştirilen “Kadınlardan kadınlara dayanışma vakti. Biz birlikte güçlüyüz” kampanyası dahilinde kadınlardan gelen destek kolileri deprem bölgesindeki kadınlara gönderildi.

“Gayretimiz sürecek”

Yardım kolilerinin bir an önce bölgeye ulaşması için hızlı bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Tokat Memur-Sen Kadınlar Komisyonu İl Temsilcisi Şule Ünsal “Binlerce evin yıkıldığı, binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirdiği ve birbirimize destek olarak ayağa kalkmaya çalıştığımız bu önemli süreçte kadınlar her zaman elini taşın altına koydu. Gerektiğinde ekmeğini bölerek paylaştı ve bu tür durumlarda gayretini hiçbir zaman esirgemedi. Gerçekleştirdikleri çalışma ve çabalarından dolayı ben Tokat Memur-Sen Kadınlar Komisyonumuza ve burada emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Yardımların toplanması sırasında kadınların olağanüstü bir gayret sergilediğinin altını çizen Ünsal, “Şimdi yola çıkacak TIR’la beraber sahaya gidecek olan komisyonumuz orada bu malzemelerin dağıtılmasında da aktif rol alacak. Sendikacı kadınlar buradan bir meşale yaktılar ve herkesin özeneceği bir işe imza attılar. Teşkilatımızın güçlü ve lider bir kadın kadrosu var. Bu yardım paketlerinin toplanması aşamasında gördüğüm manzara beni oldukça gururlandırdı. Yine bizlerle birlikte çalışan İHH ile geçmişte olduğu gibi bugün de birlikte hareket ettik ve yardımları etkili biçimde bölgede görmek için gücümüzü ortaya koyduk. Deprem yaralarını sarmak için gayretimiz sürecek.” ifadelerini kullandı.

Takdir etmemek mümkün değil

İHH İnsani Yardım Vakfı Tokat Kadınlar Komisyonu Temsilcisi Refika Erdem ise yapılan çalışmalar için Memur-Sen ve Kadınlar Komisyonuna teşekkür ederek “Bizim Memur-Senimiz tüm hayırlı işlerde ya önümüzde ya yanımızda oldular. Tüm Türkiye’den de büyük bir emek var. Bu emeği takdir etmemek mümkün değil” diye konuştu.

Şule Ünsal: Kampanyamız çığ gibi büyüdü

Memur-Sen’in bugüne kadar her felakette olduğu gibi bugün de elini taşın altına koyduğunu dile getiren Tokat Kadınlar Komisyonu Başkanı Şule Ünsal, “Felaketin yaşandığı ilk andan itibaren kadınlar, erkekler hep birlikte çalıştı. Bizler bir kadın olarak oradaki depremzede kadınların halinden daha iyi anladığımız için özel bir paket kampanyası başlatalım dedik. Kampanyamız çığ gibi büyüdü. Bu süreçte bizlerden desteğini esirgemeyen İHH Kadın Kolları’na ve bizlere desteğini esirgemeyen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Verilen emek kıymetlidir”

İHH Kadın Kolları Temsilcisi Refika Erdem ise Memur-Sen ile geçmişte olduğu gibi bugün de işbirliğinin devam ettiğini belirterek, “Bölgedeki kadın depremzedelerin özel ihtiyaçlarını karşılamak için kadınlardan kadınlara destek başlığı altında bir çalışma başlattık. Tüm illerimizdeki gönüllülerimizin yoğun destek ve katılımıyla gerçekleştirilen bu proje için verilen emekler bizim için oldukça kıymetlidir” diyerek sözlerini tamamladı.

Edilen duaların ardından destek kolileri yüklenen TIR deprem bölgesine ulaşmak üzere yola çıktı.