Seçim sürecinde aktif bir rol üstlenen Muhtar Kara, oy kullanılan birçok okulu ziyaret ettiğini söyleyerek tek pusulada oy kullanılması sebebiyle seçmenlerin daha hızlı bir şekilde oy kullanıp ayrılabildiğini ifade etti.

Öğleden sonra ise oy kullanmayan diğer seçmenlerin de sandıklara gelmesini beklediğini söyleyen Muhtar Kara, katılım konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını tahmin ettiğini dile getirdi. Geçmiş seçimlerde elde edilen yüksek katılım oranını bu seçimde de yakalamayı hedeflediklerini vurguladı.

Muhtar Kara, seçimlerde Türkiye'nin kazanacağına inandığını ve Cumhurbaşkanını büyük bir oy oranıyla seçmeyi umduğunu ifade etti. Kendisinin ve seçmenlerinin Türkiye'nin geleceğine yönelik inançla oy kullandığını belirterek, Türkiye'nin yüzyılını birlikte inşa edeceklerini söyledi. Muhtar Kara, oyunu Türkiye'nin geleceğini şekillendireceğine inandığı Recep Tayip Erdoğan'a  verdiğini belirtti.

Tokat Merkez Kaleardı Mahallesi Muhtarı Kenan Kara beklentisinin, Tokat'ta yüzde yetmişin üzerinde bir oy oranı elde etmek olduğunu dile getirdi. Seçim sonuçlarının Türkiye'nin geleceği açısından önemli olduğuna dikkat çeken Muhtar Kara, kaybedenin Türkiye olmadığını ve bu seçimde Türkiye'nin kazanacağını vurguladı.