Tokat’ta meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybeden 5 kişi, kan davası nedeniyle göç ettikleri Çamlıbel beldesinde defnedildi. Tokat Devlet Hastanesi’nden sabah erken saatlerde alınan cenazeler, Çamlıbel Yeni Camii’ne getirildi. Cenaze namazını kıldıran İl Müftü Yardımcısı Ahmet Sarıtaş, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, aileleri telkin etmeye çalıştı. İzzet Bal (67), Murat Bal (35), Sakin Bal (33), Alaattin Bal (32) ve gelinleri Semra Bal’ın (32) cenazeleri, ayrı ayrı kılınan cenaze namazının ardından beldedeki aile mezarlığında toprağa verildi. Cenazede ölenlerin bazı yakınları sinir krizi geçirdi.
Bal ailesinin damadı Hasan Özdemir, kan davasının çok eski yıllara dayandığını ve bu nedenle son olayla ölenlerin sayısının 7 olduğunu söyledi. Özdemir, bu olaylara son verilmesini istediklerini dile getirdi.
Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin de aileye başsağlığı dileyerek, nesilden nesile devam eden bu olayın son bulmasını arzu ettiklerini vurguladı.
Öte yandan olayın zanlısı olan S.Y. (17) ve Ö.Y. (18), sabah saatlerinde Tokat Adliyesi’ne sevk edildi.
Tokat’ta 2012 yılında hayvan otlatması meselesi yüzünden işlendiği ileri sürülen cinayetle ilgili görülmekte olan davaya girmek için Semerci köyünden Adliye Sarayı’na giden 5 kişi, otomobilden inemeden silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.