Karabekiroğlu, "Çok kıymetli hemşehrilerim,  Ülkemiz 14 mayıs’ ta yapılan seçimlerden bir demokrasi dersi  vererek alnının akı ile çıktı.  Sonuçların ülke ve millet menfaatine olmasını diliyorum. Seçim süresince CHP milletvekili adaylarımız, teşkilatlarımız ve bize gönül veren çok değerli partililerimizle insanüstü bir gayretle çalışmalarımızı devam ettirdik. Bütün ilçelerimize ve köylerimize giderek partimizin politikalarını ve gelecekte yapacaklarımızı anlattık. Vatandaşlarımıza bizi biz yapan toplumsal değerlere sahip çıkmamızı, demokratik, laik ve hukuk devleti olan Türkiye cumhuriyeti’ ni güçlendirmek için elimizden geleni yapmamız gerektiğini ifade ettim.  Değişimin gücüne olan inancımı her seferinde vurguladım, değişimin ancak her kesin ve her kesimin insiyatif alarak rol üstlenmesi ve birlikte bunu talep etmesi halinde gerçekleşebileceğini söyledim. İnanmadığım hiçbir şeyi savunmadım. Ülkemizin var olan potansiyelini ancak demokrasi ile hayata geçirebileceğimizi, demokrasi’ nin tek düzelik olmadığını, tartışma ve uzlaşma rejimi olduğunu belirttim.

 

Demokrasi‘ ye gereken önem verilmezse tehdit altında olacağımızı, farklılıklarımıza rağmen bu yolda hep beraber yürümemiz gerektiğini söyleyerek bu aziz toplumun her kesimi ile kucaklaştım. İnsanların problemlerini onların bakış açısıyla bakmadığınız takdirde anlıyamazsınız düsturunca diğergamlık nazarından empati yaparak seçmenlerin problemlerini dinledim. Kampanya süresince paha biçilmez deneyimler ve dostluklar edindim.  Süreç sonunda partimize oy veren vermeyen tüm Tokatlılara şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonra da tıpkı öncesinde olduğu gibi doğru bildiklerimi ve halkın yararına olduğunu düşündüklerimi dile getireceğim. Sokaktaki yaşantıma devam edecek ve her zaman olduğu gibi, bir halk adamı olacağım. İnsanlığın daha iyiye daha güzele ulaşma çabasına katkı vermeye devam edeceğim. Bir siyasetçinin ulaşabileceği en yüksek makam halkın gönlüdür. İnandığı değerler uğruna mücadele etmek bir insanlık görevidir. Bu mücadeleyi verecek olan kişi için herhangi bir makama, mevkiye ve ünvana ihtiyaç yoktur.

Şahsımı hoşgörü ve kültür kenti, devletine, vatanına, milletine sadık insanların yaşadığı Tokat CHP milletvekiliği adaylığı için layık gören başta genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ na ve partimiz yetkililerine müteşekkirim. Süreç içerisindeki yol arkadaşlarım CHP milletvekili adayları sayın Kadim Durmaz, Duran Kum, Mehmet Ali Kocaoğlu ve Cem Çıtak’ a teşekkür ederim.

Seçim kampanyası süresince bana destek olan sevgili eşim, çocuklarım, akrabalarım, dostlarım ve arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım. Bir teşekkürde kampanya süresince yılmadan ve yorulmadan bizleri takip eden ve haber yapan basın mensuplarına.

Bir kez daha tüm Tokatlı hemşehrilerime en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Hiçbir parti ayrımı yapmaksızın görev yapan bütün milletvekili arkadaşlarımıza yeni dönem için başarılar diliyorum. Unutmayın ki her son yeni bir başlangıçtır."

Esra Binbaş Çakmak