Geçtiğimiz cumartesi günü Dedeman Otel'de "Karadeniz Bölge Eczacı Odaları 1. Danışma Kurulu Toplantısı" Tokat Eczacılar Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman ÜNEY, Türk Eczacıları Birliği İkinci Başkanı Ecz. İhsan Orkun YILMAZ, Türk Eczacıları Birliği Saymanı Uzm. Ecz. Tahir ÖZELÇİ, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyeleri Ecz. Cenk KES, Ecz. Birgül NASIRLIOĞLU KARA, Ecz. Ali ERDEM, Ecz. Uğur ELİK, Ecz. Fehmi Onur ÖZGÜVEN, Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Üyesi Ecz. Ümit KAYAALP ve Bölge Eczacı Odaları Başkanları ile Yöneticileri katılım sağladılar. Toplantıda eczacılık mesleğinin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar, eylemlilik süreci, SGK protokolü revizyon çalışmaları, yardımcı eczacı konusundaki olumsuzluklar ve bölgede yaşanan problemler konuşulup çözüm önerileri tartışıldı.

KARADENİZ BÖLGE ECZACI ODALARI

1. DANIŞMA KURULU TOPLANTISI

SONUÇ BİLDİRGESİ ŞU ŞEKİLDE OLDU;

Ülkemizin dört bir yanında eczanelerimizde, kamuda, özelde tüm meslektaşlarımızın yaşadığı ve hepimizin derinden hissettiği sorunları anlatan bir basın açıklaması Birliğimiz tarafından Haziran ayında kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Türk Eczacıları Birliği ile 54 Bölge Eczacı Odasının Başkanları ve yöneticileri olarak 43. Dönem I. Bölgelerarası Toplantısı için 23-25 Haziran tarihlerinde Konya’da bir araya gelmiştik. Bu toplantıda, mesleğimizin içinde bulunduğu artık katlanılamaz bir boyuta ulaşan ekonomik darboğazı toplum sağlığının korunmasına yönelik sorumluluklarımızla birlikte tüm ayrıntıları ile ele alınmış ve değerlendirilmişti.

Bölgelerarası Toplantı sonrasında tüm odalarımızın da imzasıyla açıkladığımız deklarasyonda sorunlarımızın çözümü için adım atılmazsa eczacılarımızın birlikten doğan gücü ile eczane kapatma da dâhil bir eylemlilik süreci içerisinde olacağımız ifade edilmiştir.

Bu bağlamda gerçekleştirmiş olduğumuz Karadeniz Eczacı Odaları Danışma Kurulu Toplantısında toplum sağlığını geliştirmek, eczacılık mesleğindeki niteliği korumak ve çalışma koşullarını iyileştirmek amacıyla aşağıdaki konuların kararlılıkla tekrar tekrar vurgulanması gerekli görülmüştür.

1. 2004 yılında hayata geçen İlaç Fiyat Kararnamesi, 2007, 2009, 2022 tarihlerinde güncellenmesine rağmen eczacıların içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılarını giderecek düzeyde olmamıştır.

· 2004 yılının koşullarına göre belirlenen fiyat baremlerinin güncel duruma göre yeniden düzenlenmesini; baremlerin bir standarda bağlanarak ilaç fiyat artışları ile doğru orantılı olarak güncelleneceği yeni bir model oluşturulmasını talep ediyoruz.

2. Sosyal Güvenlik Kurumu ile İlaç Alım Protokolümüzde eczacıların içinde bulunduğu ekonomik darboğaz gözetilerek gerçekçi iyileştirmelerin yapılmasını talep ediyoruz.

· İndirim oranları ve baremleri ile reçete başı hizmet bedeli tutar ve baremleri günümüz ekonomi verilerine göre güncellenmelidir.

· Protokolümüzde eczanelerimizin SGK cirosunun esas alınacağı yeni modele geçilmelidir.

· 25 Ağustos 2022 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan “SUT Değişikliği ve SHFK Kararı ile Yapılan Düzenlemeler Hakkında” konulu tebliğde yer alan Madde 19 ile SUT’a eklenmiş olan 4.1.(2) maddesi ile eczacının hastaya ilacı sunması için faydalandığı doktor beyanı geçersiz kılınmıştır. Bu tebliğ eczacının hastaya ilacı sunmasını engelleyeceği gibi hastanın ilaca ulaşmasını da engelleyecektir. MEDULA’da düzenleme yapılarak eczacının hasta ve SGK reçete kontrol birimi ile karşı karşıya gelmesinin önüne geçilmelidir. Meslektaşlarımızın haksız kesintiye uğramasına sebebiyet veren protokol maddeleri ile Sağlık Uygulama Tebliği yeniden düzenlenmelidir.

3. Eczacıların istihdam sorununun giderilmesini talep ediyoruz.

· Yardımcı eczacıların istihdam yükü sadece eczanelere bırakılmamalıdır.

· Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, kamu/üniversite/özel hastanelerde eczacı istihdamı artırılmalıdır.

· Eczanelerimizde yardımcı eczacı istihdamının ekonomik olarak desteklenmesi amacıyla intern hekimlere sağlanan asgari ücret desteğine benzer katkı ve hibeler meslektaşlarımıza da sağlanmalıdır.

· Eczane ekonomilerinin ve sunmakta olduğu istihdam alanlarının korunabilmesi adına SGK, KOSGEB ve İŞKUR destekleri sağlanmalıdır.

4. Yurdumuzun dört bir yanında birinci basamak sağlık hizmeti sunucusu olarak hizmet veren eczanelerimizde;

· Meslektaşlarımızın sunmuş olduğu sağlık hizmetinin kalite ve etkinliğini arttıracak,

· Artmış kalite ve etkinlik ile vatandaşlarımızın memnuniyetini üst düzeye çıkaracak,

Eczane ekonomilerinin salt ilaç fiyatlarına bağlı bir yapıdan uzaklaştırılmasına yönelik yeni bir model oluşturarak, hak ettiğimiz Meslek Hakkının verilmesini talep ediyoruz.

5. Sağlığa ilişkin tüm ürünlerin Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılarak sağlık çalışanlarının danışmanlığı ve takibinde halka sunulması gerekmektedir. Kontrolsüzce kullanılan ürünlerin ortaya çıkaracağı sorunların, sağlık sistemimizi ve toplum sağlığını olumsuz yönde etkilememesi adına sağlığa ilişkin tüm ürünlerin sadece eczanelerden, eczacı danışmanlığı ve kontrolünde vatandaşa sunulması adına gerekli düzenlemenin yapılmasını talep ediyoruz.

6. Hastalarımızı çaresizliğe sürükleyen, biz eczacıları da sahada ciddi şekilde mağdur bırakan ilaç yokluklarının engellenebilmesi adına görüşlerimizin dikkate alınarak doğru bir sistemin kurgulanmasını, ilaç fiyat değişikliklerinin yıl içerisinde farklı dönemlere yayılarak güncellenmesini talep ediyoruz.

7. Kamuda çalışan/emekli tüm meslektaşlarımızın çalışma koşullarında ve özellikle özlük haklarında da, bugüne kadar günümüz koşullarına uygun ve hakkaniyetli bir düzenleme yapılmamıştır. Ayırt edilmeksizin bakanlıklarda, kurumlarda, hastanelerde ve diğer sağlık kuruluşlarında görev yapan tüm kamu eczacılarının hak ettikleri koşullarda görev yapmalarının sağlanmasını ve özlük haklarının iyileştirilmesini talep ediyoruz.

8. 1997 yılına kadar 7 adet eczacılık fakültesi bulunurken, 2001-2021 yılları arasında bu sayı 6 kat artmış, bugün itibariyle eczacılık fakültesi sayısı 60’a dayanmıştır. Eğitim veren 47 eczacılık fakültesinden sadece 14’ü akredite eczacılık eğitimi verebilecek kapasiteye sahiptir. Uluslararası standartlarda kaliteli eczacılık eğitiminin sağlanması ve toplum sağlığının etkin şekilde korunması ve geliştirilmesi adına bu kontrolsüz gidişata dur denilmelidir. Alt yapıdan ve akademik kadrodan yoksun eczacılık fakültelerinin ilaç Ar-Ge merkezlerine dönüştürülmesini, mevcut eczacılık fakültelerinin kontenjanlarının kademeli olarak düşürülmesini ve eczacılık fakültelerine giriş için başarı sıralamasının 50 bin ile sınırlı tutulmasını talep ediyoruz.

Karadeniz Bölge Eczacı Odaları olarak bizler, Birliğimizin koordinasyonunda sağlık sistemi içinde ve kendi alanımızla ilgili tüm mevzuat ve düzenlemelerde meslektaşlarımızın haklı taleplerini dile getirmeye ve ‘Eczacıya Hak Ettiği Değerin Verilmesi’ için mücadelemize devam edeceğiz.

“ECZACIYA HAK ETTİĞİ DEĞER VERİLMELİDİR.”

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla.

6.Bölge Samsun Eczacı Odası

17.Bölge Zonguldak Eczacı Odası

18.Bölge Trabzon Eczacı Odası

24.Bölge Ordu Eczacı Odası

26.Bölge Kastamonu Eczacı Odası

37.Bölge Sivas Eczacı Odası

41.Bölge Tokat Eczacı Odası

42.Bölge Giresun Eczacı Odası

45.Bölge Çorum Eczacı Odası

47.Bölge Amasya Eczacı Odası