Hz. Allah’a kul, Hz. Muhammed’e ümmet, Hz. Ali’ye talip, Ehli Beyt’e taraf olup Hacı Bektaş-i Velinin temel attığı, Ehli Beyt sevgisinin yattığı ALEVİ İNANCINI BENİMSEYEN CANLAR, içerisinde bulunduğumuz Yüce Peygamberimiz tarafından Allah’ın ayı-mübarek bir ay olarak tanımlanan MUHARREM AYINDA, MUHARREM ORUCU-MUHARREM MATEMİ - 12 İMAMLAR ORUCU TUTAN CANLAR ORUCUNUZ ALLAH KATINDA KABUL VE MAKBÜL OLSUN.

Muharrem ayı’nın mucize ve faziletlerini, bu ayda gerçekleşen KERBELA VAKASINI bilmeden, öğrenmeden gerçekleri yakalayamayız. Hz. Peygamber Efendimiz Muharrem Ayı’nın 9-10 ve 11. Günleri oruç tutulmasını buyurmuştur. Muharrem Ayı’nın 10. gününde pek çok önemli olaylar ve mucizeler gerçekleşmiştir.

Hz. Adem’in tövbesi, Hz. Nuh Peygamberin gemisinin tufandan kurtulup inananların kurtulup, inkarcıların yok olması, Hz. İbrahim’in ateşten kurtulması, Hz. İsa’nın göğe Allah katına çıkması.

Yine bu ayda, Aşure günüde denilen 10 Muharrem 680 yılında gerçekleşen Kerbela olayı nedeniyle 1342 yıldır özellikle ANADOLU’NUN GÖNÜL DOSTLARI, CANLARI, Ülkemiz Türkiye’nin yüz akları, aydın, iyi vatandaşı, bakan, gören, dinleyen, bilen, anlayan, düşünen insanları, her zaman uygarlıktan yana, inançlarında samimi olup kimliklerini asırlardır tüm acılara rağmen koruyabilen, Ulu Hünkar Hacı Bektaşi Veli’nin ‘incinsen de incitme’ sözünü rehber edinen, yiğit, çalışkan, doğaya saygılı, yaratılanı yaratandan ötürü seven, kadınları baş tacı yapan, yobaz olmayan, saz çalıp semah dönen, aydınları ozanları yakmayan, kovmayan, akıl dışı hurafelere, batıl inançlara kanmayan ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü SEVEN, DÖNEK OLMAYAN, CUMHURİYET’E, DEMOKRASİYE İNANAN, SAHİP ÇIKAN, VEFALI, DÜRÜST ALEVİLERİ BİTMEK BİLMEYEN, ACISI DİNMEYEN BİR YASI İNANÇ VE İBADET ŞEKLİNDE SÜRDÜRMEKTEDİR.

Peygamber efendimiz “Allah’ı seviniz. Beni seviniz. Benim hatırım için de Ehli Beyt’imi seviniz.” buyurmuştur.

KİMDİR EHLİ-BEYT?

Sevgili peygamberimizin birinci derecedeki kan hısımları olan Hz. Ali’dir, Hz. Hasan’dır, Hz. Hüseyin’dir, Hz. Fatıma anamızdır. On iki imamlarımızdır.

Peygamberimizin bu kıymetli emanetleri, mübarek insanların hiç birisi eceliyle ölmemiştir. Hepsi de genç yaşlarında zehirlenerek, hançerlenerek siyasi ihtiras ve kin uğruna hunharca SOY KIRIM YAPILARAK ŞEHİT EDİLMİŞLERDİR.

İşte içinde bulunduğumuz Muharrem Ayı’nın İslam ve insanlık tarihinde önemli yeri vardır. Bu ayda Hz. Peygamber efendimizin torunu Hz. Hüseyin efendimiz ve ona yoldaşlık eden 14’ü çocuk olmak üzere 71 kişi, hısım-akraba, çoluk-çocukları Irak’ın Kerbela bölgesinde, Fırat nehri kenarında bir damla suya hasret bırakılarak, günlerce işkence edilerek acımasızca şehadet mertebesine ulaştılar. Kerbela vakası özü itibari ile dünyada iz bırakan bir şahadettir. Kerbela’da, şah-ı şehidan Hz. Hüseyin efendimizin, zalimlere ve zulme karşı gösterdiği direniş örneği sadece Alevilerin değil tüm Müslümanların hissetmesi gereken bir olaydır.

Mukaddes kitabımız Kuran’da “yüce Allah zalimleri ve zulüm edenleri lanetlemiştir.” Demiştir. Onun için bizler de İSLAMIN YÜCELMESİNİ sevmeyen, engelleyen, Allah’ı peygamberini sevmeyen, farz sünnet hadis nedir bilmeyen, hatır gönül yıkan, ZALİM EMEVİ HÜKÜMDARI MUAVİYE VE EVLADI YEZİD’İ VE ONUN GİBİ DÜŞÜNENLERİ TÜRK MİLLETİ OLARAK ALEVİSİYLE, SÜNNİSİYLE DÜN DE LANETLEDİK, BUGÜN DE LANETLİYORUZ.

Hz. Hüseyin efendimiz başta olmak üzere Kerbela şehitlerine ve 12 imamlara bağlılık duyguları bugün de, bu ayda daha da canlanır.

ALEVİLER olarak adı ne olursa olsun Muharrem orucu ile 12 imamlar orucu ile aşure orucu ile yas’ı matem orucu ile iyiye, doğruya, güzele yönelmeyi nefsimizi terbiye etmeyi esas alırız. 12 gün oruç süresince, su içilmez tıraş olunmaz, içki içilmez, hayvan kesilmez, et yenilmez, ağaç kesilmez, böcek öldürülmez, cinsel ilişki olmaz, düğün nişan yapılmaz. Muharrem orucunun 12. gününden sonra 12 imamların ve bu yolda şehit olan bütün canların anısına 12 çeşit gıdadan oluşan AŞURE ÇORBASI PİŞİRİLEREK DAĞITILIR, YENİLİR VE MUHARREM ORUCU BİTER.

Sevgili canlar Alevilikte samimiyet esastır. Muharrem orucuna da samimiyet ilkesi ile yaklaşılır. Ortada belli bir inanç, itikat, bilinç, hissediş, bağlılık yoksa tutulan oruç amacına tam hizmet etmiyor demektir. Muharrem orucunda gönüllülük esastır. Kişi kendi özgür iradesi ile oruç tutar. Baskı, dayatma, zorlama Alevilerin inancına aykırıdır. Muharrem orucunu cümle peygamberler ve Hz. Muhammed efendimiz de tutmuştur.

ANCAK, 30 MİLYON ANADOLU ALEVİLERİ İÇİN Muharrem orucunun anlam ve önemini Kerbela çölünde tüm insanlığın tanık olduğu ender vahşetlerden birisine maruz kalarak şahadet şerbetini içen Ehli-Beyt’in toplu katledilerek şehit olması olaya başka bir boyut kazandırıyor.

İşte Alevi inancına bağlı canlar olarak, orucumuzu kitabımız Kuran, rabbimiz Allah, resulümüz Hz. Muhammed Mustafa ve Ehli-Beyt özünün etrafında “ALLAH-MUHAMMED-ALİ YOLUNUN ŞAHLANIŞI İÇİN ORUCUMUZU TUTAR VE TUTMALIYIZ.” Zalimlerin cezasını yüce Allah’ımızın vereceğinden şüphemiz yoktur.

Kaderin hükmüne boyun eğen her mümin gibi tüm İslam alemi gibi biz Aleviler de Kerbela zulmüne üzülüyoruz. İtidalimizi, soğuk kanlılığımızı kaybetmeyeceğiz. Duygularımız bizleri bir takım taşkınlıklara götürmez.

BU SAMİMİ DUYGU VE DÜŞÜNCELERLE, ALEVİ İNANÇ SİSTEMİ VE İSLAMIN İÇERİSİNDE KALARAK BİZ ALEVİLER ÖZBE ÖZ TÜRK’ÜZ. VATANIMIZ TÜRKİYEDİR. BAYRAĞIMIZ AY YILDIZLI TÜRK BAYRAĞIDIR. TÜRK MİLLETİNİN KARDEŞLİĞİNİ KİMSE BOZAMAZ. BİR OLACAĞIZ, İRİ OLACAĞIZ, DİRİ OLACAĞIZ DİYEN CANLARA, 12 İMAMLAR AŞKINA, ÜZERİMİZE FARZ OLAN YAS’I MUHARREM ORUCU TUTARAK ŞÜKRETMEK ANLAMINDA AŞURE KAYNATARAK ACIYI BAL EYLEYEN HALKIMIZA MİLLETİMİZE SAYGI VE SEVGİLERİMİZİ SUNUYORUM.

SÖZÜN ÖZÜ: ’’SEVELİM SEVİLELİM, DÜNYA KİMSEYE KALMAZ.”