Kemal Arat İlkokulu’nun minik yürekleri kermes düzenleyerek depremzedelere iyilikte buluştular. 1 Tır dolusu suyu alacak geliri sağladılar. Yaralara merhem, su, can oldular. 

(Haber-Fotoğraf: Fatih Kılıç) 

Tokat Merkez Kemal Arat İlkokulu, geliri deprem mağdurlarına bağışlanmak üzere açtıkları iki kermeste elde ettikleri gelirle, deprem bölgesi Malatya’da ihtiyaç duyulan bölgeye 1 TIR SU temin ederek dün yola çıkardılar.

Kemal Arat İlkokulu önünde saat 15.00 sularında 1 Tır dolusu su hazırlandı ve yüklenmiş olan tır okul idareci, öğretmen, öğrenci, velileri tarafından yolcu edildi.

Tokat İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Tosun, okulun etkinliğinde bulundu ve yaptığı açıklamada emeği geçenlere teşekkürlerini dile getirdi, “her zaman depremzedelerin yanında olacağız.” dedi. Müdür Yardımcısı Tosun konuşmasında “Deprem bölgesindeki afetten sonra insanlarımızda farkındalık oldu. Okullarımızda idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz çok duyarlı davrandılar. Depremin ilk gününden itibaren yardım kampanyalarına katılım sağladılar. Gerçekten Hüseyin Akbaş Spor Salonu’nda oluşturulan yardım organizasyonuna üst düzeyde katılım sağlayarak her alanda olmaya çalıştılar. Eğitim öğretim süreci başladıktan sonra da öğrencilerimize hem değerler eğitimi kazandırmak ve afet farkındalığını artırmak, deprem yöresinde yaraları sarmak için okullarımızda kermesler düzenlenmekte. Şuan merkeze bağlı Kemal Arat İlkokulu’ndayız. Öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz güzel bir organizasyon ortaya çıkardılar. Okulumuzda iki tane kermes düzenlendi ve bu kermeslerden elde edilen gelirle Malatya merkezde depremzede vatandaşlarımıza yemek yapılan bir alana, ihtiyacı olan yere BİR TIR SU gönderme kararı verdiler. Bu sürece katkı sunan tüm öğrenci, velilerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Her zaman depremzedelerin yanında olacağız. İnşallah rabbim bu afetleri bir daha ülkemize yaşatmasın.” İfadelerini kullandı.

Kemal Arat İlkokulu Müdürü Sadettin Aktaş da tüm ekibine, emeği geçenlere teşekkür ederken “kermes gelirinde ortaya çıkan rakama 1 TIR dolusu su ile o bölgeye can olabilmek için KEMAL ARAT Ailesi olarak aldık, yolculuyoruz.” dedi.