RTÜK, "Kızılcık Şerbeti" adlı dizinin gerdek sahnesi nedeniyle 5 hafta yayın durdurma ve 1,5 milyon TL ceza verdi. Ancak, dizinin 14 Nisan akşamı ekrana gelmesi beklenirken özet kısmından sonra yayından kaldırıldığı görüldü. İzleyiciler, dizinin neden yayından kaldırıldığını merak etti.

Show TV "Kızılcık Şerbeti" adlı dizinin yayından kaldırılmasına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun 2023/12 sayılı toplantısında alınan 15 No'lu kararı uyarınca, "Kızılcık Şerbeti" dizimizin yayını durdurulmuş ve yerine RTÜK tarafından kanalımıza yayınlanmak üzere gönderilen belgeseller yayına alınmıştır.

Yayın saati itibarıyla yürütmeyi durdurma kararının kaldırıldığına dair mahkemece şirketimize e-tebligat sisteminden yapılmış bir tebligat bulunmadığı, başkaca da tebligat kanunu uyarınca yapılmış geçerli bir tebligat da mevcut olmadığı için yayınlamakta olduğumuz dizinin yayını RTÜK yetkililerinin şifahi bildirimine istinaden muttali olduğumuz mahkeme kararının ve RTÜK kararının gereğinin yapılmasını teminen şirketimizce durdurulmuştur. Yasal itirazlarımızı yapma hakkımız saklıdır ve konu hukuki süreçte takip edilecektir."

"Kızılcık Şerbeti" dizisi, RTÜK tarafından kesilen ceza nedeniyle 5 hafta boyunca ekranlarda yayınlanamayacak. 14, 21, 28 Nisan ve 5, 12 Mayıs tarihlerinde dizinin yeni bölümleri yayınlanmayacak. Ancak, dizinin 19 Mayıs 2023 tarihinde yeni bir bölümle ekrana dönmesi bekleniyor.

"Kızılcık Şerbeti" dizisi, iki zıt aile arasında kalan bir aşk hikayesini anlatıyor. Kıvılcım'ın modern ve realist bakış açısıyla, Fatih'in muhafazakar ailesi arasında nasıl bir denge kurulacağı, karakterlerin karşılaştığı zorluklar ve çatışmalar etrafında gelişen bir dizi olarak karşımıza çıkıyor.

Dizinin 23. bölümünde, Ömer'in oğlu Metehan'ı kurtarmak için suçu üzerine alması ve gerçeğin ortaya çıkmasının ardından Kıvılcım'a olan kırgınlığının hala devam ettiği görülecektir. Herkes, Ömer'in başına gelenlerden Kıvılcım'ı sorumlu tutacak ve Kıvılcım kendini anlatmakta zorlanacaktır. Ancak Kıvılcım, en büyük desteği kendi annesi Doğa'dan alacaktır, ancak bu durum Doğa'nın kocasıyla ters düşmesine neden olacaktır. Umut, boşanmadan kendisiyle görüşmeyi kabul etmeyen Nursema ile iletişim kurabilmek için yaratıcı çözümler üretecek ve bu zorlu dönemi biraz daha az sancılı atlatmaya çalışacaktır. Abdullah'ın Alev'e teşekkür hediyesi olarak aldığı saat ise Sönmez ile Alev arasında yeni bir soruna neden olacak, ancak Abdullah kısa sürede olayı çözerek Alev'in rahat bir nefes almasını sağlayacaktır. Bu arada, sahtekarların ağına düşen Nilay ise gittikçe kötüye gidecek ve hayatının hatasını yapmaktan kaçınmak için çabalayacaktır. Tüm bu olaylar, "Kızılcık Şerbeti" dizisinin 23. bölümünde heyecanlı ve duygusal anlara tanık olmamıza neden olacak.