Konuyla ilgili gazetemizin sorularını cevaplayan Uzman sürücü kursu müdürü Mustafa Yılmaz, “Hava şartları nedeniyle bir hafta ertelendi. Burda ki sebep hava koşullarında araba süremez diye değil. Ücra köylerden gelen kursiyerlerin sınavı için ertelendi. Herkese bir süre veriliyyarım saat süresi var 5 dk geciktiği zaman sınav hakkı yanıyor. Çünkü herkese bir süre veriliyor. Yarım saat süresi var 5 dk geciktiği zaman sınav hakkı yanıyor. Yapılan doğru bir uygulama. Fakat diğer türlü düşündüğümüz zaman yanlış olur. Sürücü her halukarda aracı sürmesi lazım. Yer kayar ama sınava gelen komisyondaki hataları göz önüne alır ve ordaki sıkıntıları daha esnek değerlendirebilirler” şeklinde konuştu.

Ehliyet sıbnavında yapılan değişikliklerede değinen Yılmaz,

“Ben 55 yaşındayım 27 senedir bu işi yapıyorum. Şuan ki uygulama en güzeli. Önceden sınavlarda yazılı sınav önemliydi. Sonara bi değişiklik yapıldı. Direksiyon sınavında defalarca hata yapılmasına rağmen puanlı sistemle ehliyet alındı. Fakat şimdiki sistem en güzeli hata yapınca ehliyet alamıyor. Öylede olması lazım zaten çünkü trafik hata kabul etmez.” Diye konuşurken sınav esnasında ki bağzı muallak konuları anlattı:

“Bazı konular muallak mesala sınavlarda öğrenci kaza yaparsa bunun giderini kim karşılayacak. Normal öğrenci çalışırken bizim hocamız duruykontrol koltuğunda. Sıınav esnasında komisyon görevlisida duruyama biz sorumlu oluyoruz. Yani davul bizde tokmak başkasında gibi bir şey bu. Sorumlu biz değiliz ama zararı biz karşılıyoruz. Bu konunun düzeltilmesi gerekiyor”