Tokat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen engelli şenliği Vali Mustafa Taşkesen’in katılımı ile yapıldı. Zihinsel ve bedensel engellilerin bakıldığı merkezde incelemelerde bulunan Vali Taşkesen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman’dan bilgi aldı. Engelli bireylerin kaldıkları odaları gezen Vali Taşkesen, Tokat’ın Pazar ilçesinde 10 yaşındayken düğünde kaza kuruşunun omuriliğine gelmesi sonucu felç olan Dursun Yiğit’le (29) karşılaştı. 19 yıldır felçli olarak yaşantısına devam ettiğini ifade eden Yiğit, “Anne ve babam vefat etti. Kardeşlerimin de evlenmesi nedeniyle 6 yıldır rehabilitasyon merkezinde kalıyorum. Silah atmasınlar, çok kötü bir şey. Başkaları sakat kalmasın. Çocuklara gelirse çok üzülürüm” dedi.
Vali Taşkesen ise bu ilkel alışkanlıktan vazgeçilmesini temenni ederek, “Bir düğünde silah atılması suretiyle felç olan akli melekelerini de biraz yitiren bir yavrumuzla karşılaştık. Kendisi de düğünlerde silah atılmaması yönünde sözler sarf etti. Çok etkilendim. Göreve geldiğimiz günden beri çizgimiz belli. Çok fazla silah ruhsatlarına sıcak bakmıyoruz, kısıtlıyoruz. Düğünlerde silah atmak medeni bir davranış değil. Buradan bütün hemşehrilerimize sesleniyorum. Meskun mahallerde gelişi güzel silah atmasınlar” diye konuştu.
Rehabilitasyon merkezi bahçesinde verilen yemekte ise engelliler oyun havaları eşliğinde doyasıya eğlendi. Programın yapıldığı alandan Vali Taşkesen ayrılmak üzereyken bir engellinin yanına gelerek ``Neden oynamadınız?`` sorusuna ``Devlet oynar mı?`` diye cevap verdi. Yaşanan diyalog programa katılanları gülümsetti.