TV8 ekranlarının sevilen programı MASTERCHEF'in bir bölümü ekim ayının ortalarında Zile’de çekilmişti.  28 Ekim 2022 Cuma akşamı saat 20.00’de yayınlanan program hem Tokatlıların hem de Türkiye'nin severek izlediği bir bölüm olmuştu.  Geleneksel lezzetleri pişirmek için yarışan şef adayları Zile’nin güzelliklerini tüm dünyaya yansıttı.

Milyonlar tarafından izlenen yarışmada final heyecanı yaşanacak. 

Masterchef 2022 büyük finali salı günü yapılacak. Büyük final öncesi Ayaz, Görkem ve Kıvanç finalist olmak için dün yayınlanan bölümde kıyasıya mücadele etti. Üç yarışmacı vegan konseptte ilk olarak başlangıç yemeği yaptı.

İkinci olarak seçilen deniz ürünü ile bir ana yemek çıkarıldı ve son olarak da yine yarışmacıların seçtiği meyve veya meyveler ile bir tatlı tabağı yapıldı. İlk yarış sonucunda, Kıvanç-26, Metin-23, Ayaz-18 puan aldı. Üç yarışmacı, ana yemek ile ikinci oyuna çıktı. Ayaz  41, Metin 46, Kıvanç ise toplam 49 puana ulaştı. Somer Şef, "Demek ki olayı tatlı belirleyecek" dedi. Mehmet Şef de "Buraya yakışacak tabaklar geldi" açıklamasında bulundu.

İlk finalist Kıvanç oldu

Yarışmacılar son etapta tatlı tabağı yaptı. Yarışmacıların toplam ulaştıkları puan belli oldu. Ayaz 65, Metin 69, Kıvanç ise 71 puana ulaştı. Kıvanç böylelikle ilk finalist oldu.

''Yaptığım hatanın bedeli''

Metin, ''Olur böyle şeyler, başlangıçta yaptığım hatanın bedeli. Kıvanç abi hak etti bugün. İyi bir rakip, tebrik ediyorum. Tatlıdan beklentim büyüktü. Puanlar hayal kırıklığı. Yarın daha basit bir menüyle geleceğim. Finalist olmak istiyorum. '' dedi.

''Şampiyon olmaya gidiyorum demiştim''

Kıvanç, ‘’Çok mutluyum, huzurluyum. Beni yetiştiren ustama, şefime aileme, şampiyon olmaya gidiyorum dedim. Kimse şampiyonluğu hayal etmeden bu yarışmaya gelmez. Yeri geldi çok hata yaptım. Rahattım, en azından kendi tabaklarımı yaptım. Kendi istediklerimi size geçirmeye çalıştım. Hayal gücümü size anlatmaya çalıştım. Hiçbir şey bitmedi. Asıl olay şimdi başlıyor. İki tane menümüz var. İçimizden, hayal gücümüzle bir tabak çıkaracağız. Çalışmam gereken çok yer var.’’ Dedi.

 Kıvanç, ‘’Gurur verici bir şey, 21 rakibimi geride bıraktım. Her şey yeni başlıyor.’’ İfadelerini kullandı.

Ayaz ve Metin bugün yayınlanacak bölümde finale kalmak için kıyasıya ter dökecek.