(Haber-Foto: Bekir Binbaş)

 

Merhamet Teşkilatı Tokat İl Başkanı Selahattin Alaçam, gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Fatih Kılıç ile sohbetinde Anadolu’da ve Dünyanın üç kıtasında gerçekleştirilen ayni ve nakdi yardımlara dair kamuoyunu bilgilendirdi. Merhametli dostlara çağrıda bulundu. Afganistan’ın Şibirgan Bölgesinde Yetim Destek ve Sosyal Hizmet Merkezi açmak için çalışıldığını duyurdu ve vatandaşlarımızın desteklerini beklediklerini vurguladı.

ANADOLUNUN MERHAMET ELİ

            Merhamet Teşkilatı Tokat İl Başkanı Selahattin Alaçam’ın gazetemizi ziyareti vesilesiyle yaptığı açıklama şöyle oldu:

            “Merhamet Teşkilatı İnsan Hakları ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği olarak 3 kıtada nerde mağdur ve mazlum insan varsa onların yanında olmaya devam ediyoruz. Bu anlamda bu sene Afganistan’a yardım kampanyası yapıyoruz. Şibirgan bölgesinde 200 kişilik Yetim Destek Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi açıyoruz. Bu eğitim yuvasının yapım aşamasında Türkiye’den ve ilimizden birçok gönüllü bağışçımız yardım yapmaktadır. Haliyle yeni oluşan bir eğitim yuvası olacağından okulun tuvalet, abdesthane, mescit, boya, badana, derslik sıra, tahta, kalem, silgi, defter, çanta, ayakkabı, kıyafet, forma, kaynak kitap, hadis, İslam Tarihi, akait, siyer ve Türkçe kitapları, bayram harçlığı, bayram şekeri gibi birçok ihtiyaçları için bağışçılarımızdan yardım aldık, alıyoruz. Ayrıca bu bölgede ramazan bayramından bu yana su kuyuları açtık, gıda ve giyim yardımları gönderdik ve gönderiyoruz. Bu ay açacağımız Yetim Okulu için ve bu bölgede yaşanan deprem felaketine istinaden bölge insanına desteklerinizi bekliyoruz. Yaklaşan Kurban bayram nedeni ile vekaletle Afrika, Filistin ve Afganistan’da vacip kurbanlarınızı kesiyoruz.

Değerli merhametli dostlarımız;

Tokat ilimizde olduğu gibi Teşkilatımız Anadolu’nun merhamet elini 3 kıtada yardım yapmaktadır. Afrika (Çad, Burkina Faso, Kamerun gibi) Filistin, Yemen, Arakan, Özbekistan ve Suriye’de Türkmenlerin yoğun yaşadığı bölge ve sınır kamplarında kalanlara yardım yapıyoruz. Bu bölgelerde özellikle Afrika, Filistin ve Afganistan’da su kuyuları açıyoruz. Afrika’da her haneye süt keçisi dağıtım projemiz devam etmektedir, mescit yapıyoruz, Kuran-ı Kerim gönderiyoruz, kurban, adak ve akika kesiyoruz, katarakt ameliyatları yapıyoruz, gıda yardımı yapıyoruz, yetim kız çocuklarına yardım yapıyoruz. Bunları da sizlerden aldığımız desteklerle yapmaktayız. Türkiye’nin merhamet elini 3 kıtaya uzatıyoruz. Ülkemizde de yerel olarak çeşitli yardım yapıyoruz. Tokat ilimizde, Erbaa, Turhal ve Zile ilçelerinde çalışmalar yaptık, ramazan ayında birçok ihtiyaç sahibine gıda, giyecek ve ev ihtiyacı dağıttık ve dağıtıyoruz. Sizler bize destek verdikçe bizler gece gündüz demeden nerde bir mağdur var biz oradayız. Allah bizi bu dünyaya birbirimize yardım etmek için yaratmıştır. Yardım konusunda ihtiyaç sahibinin siyasi görüşü, dini, mezhebi, dili, rengi, uyruğu önemli değil sadece gerçek ihtiyaç sahibi olup olmadığına bakarak yardım elimizi uzatmaya gayret ediyoruz. Merhamet teşkilatı insan haklarını zedeleyen, sosyal, kültürel, fiili ve hukuki engellerin kaldırılması için görüş bildirir; ilmi araştırma, kamuoyu yoklamaları yaptırır; raporlar hazırlar ve bunların sonuçlarını ilgili kişi ve kuruluşlara bildirir, gerekli tedbirlerin alınmasını izler.

Merhamet Teşkilatımız maddi hiçbir karşılık beklemeden insan hakları konusunda mağdur olmuş kişilere ve ailelerine her türlü maddi, manevi ve hukuki yardımlarda bulunur ve bu amaçla kampanyalar düzenler. Kimsesiz, dul, yetim, öksüz, sokak çocukları, sokakta kalmış her yaşta insanı, yurdundan ayrı kalmışları, mültecileri, yolda kalmışları himaye eder ve her türlü ayni ve nakdi yardım yapar. Bu amaca katkı sağlayacak huzur evi, barınma evi, sığınma evi, aşevi, kreş, misafirhane ve sair tesisleri kurar, işletir ve bu tür müesseselere her türlü ayni ve nakdi yardımda bulunur.

İhtiyaç sahibi Türk ve yabancı uyruklu öğrencilere yurt içi ve yurt dışı her türlü eğitim ve öğretim yardımı yapar. Bu amaca katkı sağlayacak yurt, kütüphane, dershane, etüt evleri, kurs, enstitü, ilmi araştırma ve geliştirme merkezleri, her kademede okullar açar ve bu tür müesseselere her türlü ayni ve nakdi yardımda bulunur. Yangın, sel, deprem, erozyon, çökme gibi doğal afetlerde arama ve kurtarma çalışmalarında bulunur ve bunlar için ekipler oluşturur. Sel, deprem, yangın, heyelan ve sair her türlü afete maruz kalan afetzedelerin ihtiyaçları olan maddi ve manevi her türlü yardımda bulunur. Bu maksatla afet hallerinde görevlendirmek üzere ekipler hazırlar ve gerekli olan ihtiyaç malzemesini hazır bulunduracak depolama faaliyeti yapar.

Merhamet Teşkilatımız amaçları doğrultusunda ülkemiz ve milletimiz adına faydalı olabilecek her konuda faaliyette bulunmak üzere ülkemizdeki ve yabancı ülkelerdeki ulusal ve uluslar arası kuruluşlarla, ülkemizde ve uluslar arası alanda beraberlik ve işbirliğinde bulunur. Ulusal ve uluslar arası ilmi toplantı ve konferanslar tertipler, kongre ve konferanslara katılır, ilim adamları veya üniversiteler ile işbirliği halinde araştırmalar yaptırarak, raporlar hazırlattırır, toplumun ve ilgililerin istifadesine sunar. Faaliyet alanları ile ilgili yarışmalar düzenler, ödüller verir. İkametgah veya dernek faaliyetlerinde kullanılmak üzere gayrimenkul ihtiyacı hasıl olması halinde ilgili kanun ve tüzükte belirtilen prosedürleri tamamlayarak mülk edinir. Derneğin faaliyetlerinde aktif olarak çalışabilecek olanlara, karşılıklı ve karşılıksız burs verir. İnsan varlığının devam etmesi için gerekli olan tabiatın korunması amacı ile her türlü canlı ve cansız varlığın doğal denge içinde himayesine matuf faaliyetler yapar, yapılan faaliyetlere katkılar sağlar veya bizzat katılır. Üyesi olduğumuz Dünya İslam Sağlık Birliği (WIHU) çatı kuruluşumuz ile birlikte milyonlarca mağdur ve mazluma 115 ülkedeki 900 gönüllümüzle en hızlı acil yardımı yapma yolunda da büyük bir çabanın içerisindeyiz. Çıktığımız bu mübarek yolda siz değerli Anadolu insanının sıcacık yüreğine sığınan milyonlarca yardıma muhtaç insanı hep birlikte kardeşlik şiarıyla kucaklamanın, onların dertleriyle dertlenip yüreklerindeki acıları azaltmanın tarifi imkansız mutluluğunu yaşıyoruz. İnanç, azim ve heyecanla siz değerli gönüldaşlarımızın desteğiyle karınca misali dünyada tek bir muhtaç ve mazlum kalmayana dek Allah’ın izniyle gece gündüz çalışmalarımızı sürdüreceğiz. (Onlar, kendi canları çekmesine rağmen yemeği yoksula, yetime ve esire yedirirler’’ (İnsan suresi.8 ) Merhamet acıyı hissedip aksiyona geçmektir, Yetimler bizlere ümmetin emanetleridir. Önceliğimiz kriz ve insani yardıma muhtaç bölgelerdir. Bizler göbek bağı olmayan bağımsız bir teşkilatız. Son olarak amacımız geleceğe umutla bakanların merhamet duygusunu koruyabilen ve başkalarının yaşamında fark oluşturmak için menfaatsiz şekilde çaba harcayanlar olduğuna inandık. Dünyanın ancak merhamet sahibi insanların varlığıyla güzelleşeceğine inandık ve inanıyoruz. Bizlere Allah rızası için güvenin ve bizi arayın sizlere çalışmalar için bilgi verelim, ziyaret edelim değerli dostlarımız. Rabbim yardım ve bağışlarınızı kabul etsin. Allah hepimizin yardımcısı olsun.”