(Haber: Bekir Binbaş)

Anadolu insanının merhametini, yardımlaşma ve paylaşma hasletlerini dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara, ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Merhamet Teşkilatı, Türk Patent Enstitüsü’ne yaptığı marka tescili başvurusundan olumlu sonuç aldı.

Türk Patent Enstitüsü’nden marka tescilini alan Merhamet Teşkilatı’nın Tokat İl Başkanı Selahattin Alaçam gazetemize bir açıklama ulaştırdı. Açıklaması şöyle oldu:

 “Merhamet Teşkilatı olarak büyük bir özveri ile çıktığımız bu kutlu yolda Anadolu’nun merhamet elini en başta ülkemizin her köşesine, Suriye’den Bangladeş’e, Gana’dan Kenya'ya, Kamerun’a, Filistin’den Sudan’a, Afganistan’dan tüm dünya mazlum coğrafyalarına her toprak parçasına ulaştırdık, ulaştırıyoruz. Üyesi olduğumuz Dünya İslam Sağlık Örgütü (WIHU) çatı kuruluşumuz ile birlikte milyonlarca mağdur ve mazluma yardım konusunda büyük bir çaba içerisindeyiz. Bunları sizden aldığımız destek ve güçle yapmaktayız. Bu sıralar Afrika ve Afganistan’dan sonra Filistin Gazze’de su sıkıntısı büyük ölçüde devam ediyor. Gazze’ye açtığımız su kuyuları ile desteğimizi artırmamız lazım. Tüm destek olanların ecrini Allah kat kat versin.

Teşkilatımız yaptığımız çalışmalarla Türk Patent Enstitüsü tarafından artık bir marka yardım kuruluşu olarak tescil edilmiştir. Allah hepinizden razı olsun. Bağışçılarımızın desteklerini bekliyoruz.”