26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında yapılan programda açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Erhan Afyoncu açılış konuşması yaptı.  Millî Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu konuşmasında “Tokat’tan gelen öğrenci sayısının çevre illere oranla az olduğunu bu sayının bu sene arttırılması halinde mutluluk duyacaklarını belirterek Bu topraklarda Hititler diye bir komşu var mı yok. İlk parayı Lidyalılar bulmuştu Lidya’ya komşumuz var mı yok. Dünyanın en büyük imparatorluğu Roma idi Roma’ya komşumuz var mı yok. Bu topraklar çok acımasız topraklar.Bu topraklar tarihin en büyük milletlerini yok etmiş. Bir bizi yok edemez. Bin yıldır biz bu topraklarda varız. Ordu millet bütünleşmesi var olduğu müddetçe de biz var olmaya devam edeceğiz. Yani biz orduyla bütünleşmiş bir milletiz. Subaylık, astsubaylık, diğer silahlı kuvvetler mensupları hepsi de şerefli bir üniformayı giyiyor ve milletin de verdiği destekle Türk Silahlı Kuvvetleri bugün kendi hak ve menfaatlerini koruyor” dedi.

Afyoncu, “Ben üniversiteye giderken 84’te  kontenjan çok azdı. 500 bin civarında bir öğrenci üniversiteye gidiyordu. Bu arada biz sağlığı el veren herkesin üniversitemize gelmesini arzu ederiz. Ama gelmeyenlere de şu tavsiyede bulunurum. Kendinize meslek olacak bir okula gidin” tavsiyesinde bulundu.

Milli Savunma Üniversitesi Tanıtım videosu izlendi. Milli Savunma Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretmen Albay Vedat Tekinoğlu sunum yaptı.

Programa Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir de katıldı.