Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve TRT Müzik işbirliğiyle düzenlenen, Muazzez Ersoy: Tokat Özel Konseri’nde Türk Sanat Müziği Sanatçısı Muazzez Ersoy Tokatlılarla buluştu. Türk Sanat Müziğinin usta isimlerinden Muazzez Ersoy, dün akşam Uzunburun Mevkiindeki Ali Yücel Spor Salonu’nda Tokat’taki müzikseverler ile buluştu. Ersoy’un sahnesi TRT Müzik kanalından da canlı olarak yayınlandı. Tokat Belediyesi, Ersoy’un konserine katılmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz olarak Cumhuriyet Meydanı’ndan otobüs kaldırdı.

Konsere hemşehrimiz TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı’nın yanı sıra Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, Tokat İl Jandarma Komutanı Bahri Bostancı, siyaset ve stk temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tokatlıların yoğun ilgi gösterdiği konser öncesinde yayına başlayan TRT Müzik kanalında Tokat tanıtımı renkli görüntüler eşliğinde yapıldı.

ERSOY; “TOKAT’A GİTMEK LAZIM”

Ünlü Sanatçı Ersoy programını segâh makamından ‘Bir Rüzgardır Gelir Geçer Sanmıştım’ adlı eser ile başlattı. Türk Sanat ve Türk Halk Müziğinin birbirinden güzel örneklerini seslendiren Ersoy, eserleri binlerce Tokatlı ve ekranları başındaki milyonlarca vatandaş ile birlikte söyledi. Ersoy, ‘Nasıl Geçti Habersiz’ eserini seslendirirken sahneden indi, önce protokol üyelerine çiçek takdim etti daha sonra şarkının bir bölümünü seyircilerle birlikte söyledi. Ersoy, sahnesinin sonunda Tokat türküleri söyleyerek konserine son verdi.

Türk Sanat Müziği'nin güçlü sesi Muazzez Ersoy, "Heyecanımı mazur görün, benim için çok özel bir gece oldu bu gece. Çok anlamlı, çok keyifli, çok mutlu ve çok güzel bir gece oldu. Hz. Mevlana ne demişti; Tokat'a gitmek lazım. İşte bizler de güzel Tokat'ımızdayız." diyerek duygularını ifade etti.

BÜYÜK SESLER MİLLETLE BULUŞUYOR

Yaklaşık iki saat süren konserin sonunda konuşan TRT Genel Müdürü Sobacı, izleyicilerle buluşacak yeni konserlerin müjdesini vererek, "TRT aslında kurulduğu ilk günden bu yana müziğin, kültürün, edebiyatın, sanatın gelişmesi için ülkemizde hep katkı sonmuş. O nedenledir ki, aslında çok büyük sanatçıların yetiştiği bir okul olarak değerlendirilmiş ve aslında bugün de bu geleneğini bu opsiyonu devam ettiriyor.

Özellikle pandemi koşullarının ortadan kalkması ile birlikte biz TRT olarak büyük sesleri, büyük sanatçıları milletimizle bir araya getirmek için çaba sarf etmek istedik. Bu bağlamda TRT Sanatçıları Şehir Konserleri projemizi yaşama geçirdik. İlk proje, projenin ilk ayağı ilk konserimiz geçen hafta sonu Bursa'da gerçekleşti ve TRT Müzik kanalımızda TRT Türkü ve TRT Nağme radyo kanallarımızda canlı olarak yayınlandı. En kısa süre içinde tüm Türkiye'de bu konserleri icra edeceğiz." dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, konserin sonunda TRT Genel Müdürü Sobacı’ya ve Muazzez Ersoy’a teşekkür ederek plaket ve Tokat’a has hediyeler takdim etti.