Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tokat Şubesi Başkanı Mehmet Şanlı, üyeler Fatih Aksoy, Fatih Çalışkan ve Fatih Dursun ile birlikte MÜSİAD Konya Şubesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen MÜSİAD 106. Genel İdare Kurulu (GİK) programına katılım sağladı. Programda Enerji konulu panel düzenlenirken ayrıca MÜSİAD başkanlar toplantısı ve Mevlana Türbe ziyaretleri de gerçekleştirildi.

 

 "Yeşil Dönüşüm Ekonomisi" başlığı ile Sanayide yeşil dönüşüm ve yeşil dönüşüm politikaları ile oluşan fırsatlar, ekonomik yansımaları ve atılacak adımlar gerçekleştirilen programda kapsamlı şekilde ele alındı.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD Konya şubesi ev sahipliğinde düzenlenen MÜSİAD 106. Genel İdare Kurulu (GİK) Açılış konuşmasında "Artık eski Türkiye yok, masada, sahada güçlü Türkiye var" dedi.

"DÜNYANIN ENERJİ KUŞAK YOLU TÜRKİYE"
MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD 106. GİK Açılış Programında Türkiye'nin bölgede eşi benzeri olmayan stratejik ve jeopolitik konumuyla öne çıktığını ifade etti. Ülkemizin son 20 yılda hayata geçirilen politikalar ile dünyanın enerji kuşak yolu haline geldiğini de işaret eden Başkan Asmalı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye, dünyada eşi benzeri olmayan jeopolitik konumu ve uygulanan yeni enerji politikalarıyla önemli bir enerji merkezi olma yolunda. Çevremizde dünyanın en zengin petrol ve doğal gaz zengini ülkeleri bulunuyor. Aynı zamanda Türkiye, bu kaynakların Avrupa’ya ulaştırılmasında doğal bir köprü. Türkiye; yenilenebilir enerji kaynaklı güçte Avrupa’da 5’inci dünyada ise 12’nci sırada bulunuyor. Hükümetimiz; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda geleneksel enerji kaynakları kullanımını azaltmaya, yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarını ise yaygınlaştırmaya odaklandı. Ülkemiz, bu vizyon doğrultusunda enerji dönüşümünde, yenilenebilir enerjide ve enerji verimliliğinde büyük bir başarı hikayesine imza attı."
MÜSİAD, ENERJİ STRATEJİSİ İLE SEKTÖRE YÖN VERECEK
Genel Başkan Asmalı, Konya'da yaptığı değerlendirmelerde MÜSİAD Enerji Stratejisi ve İklim Manifestosuna değinerek, Türkiye'nin enerji alanındaki başarılı yolculuğuna 3 temel prensiple daha etkin devam edebileceğini söyledi. Başkan Asmalı konuşmasında, "Yerli, verimli ve teknoloji odaklı enerji üretim ve tüketimi, Türkiye’nin enerji sanayisinin inşa edilmesi ve enerjide bağımsız, güvenilir kuşak yol Türkiye perspektifi ülkemizi daha da ilerilere taşıyacak" dedi:
"MÜSİAD Vizyoner'21'de açıkladığımız İklim Manifestosu ile sanayide yeşil dönüşüme omuz verdik. Aynı zamanda geçtiğimiz haftalarda açıkladığımız MÜSİAD Enerji Stratejisi, ülkemizi bu alanda daha ilerilere taşıyacak bir yol haritası ortaya koyuyor. MÜSİAD olarak, 3 temel prensibin süratle hayata geçirilmesinin yanında, elektrik üretiminde yenilenebilir enerjinin payı 2050 yılına kadar yüzde 75’e, dünya yenilenebilir enerji pastasındaki payımız ise yüzde 3’e çıkartılması gerektiğine inanıyoruz. Yerli ve milli enerji politikamıza destek olacak şekilde bir enerji sanayisi stratejisi oluşturulmasını talebimizi yineliyoruz. Çünkü, kamu, üniversite ve sanayi iş birliği ile yerli enerji teknolojilerin geliştirilmesine ağırlık verilmesi ülkemize bu alanda çağ atlatacak bir girişim olacaktır.” diyerek sözlerini sonlandırdı.