Günün yoğun programında TOKAT MÜSİAD'ın 2. Olağan Genel Kurulu da vardı. Genel Başkan Mahmut Asmalı'nın da katıldığı genel kurulda İhsan Misafir başkanlığa seçildi.

Müsiad Tokat 'ta Başkan İhsan Misafir 'in Yönetim Kurulu'nda Ali İhsan Gürel, Feyzi Deniz, Gökhan Altıncı ve Cihan Ulusu yer alıyor.

Genel Kurul'da Başkan İhsan Misafir'in konuşması şöyle oldu:

"Sayın Valim Sayın Milletvekilim, Sayın Genel Başkanım, Sayın Genel Başkan yardımcım, Sayın İl Belediye Başkanım, Sayın Rektörüm Sayın Başsavcım, Sayın İlçe Belediye Başkanlarım, Siyasi Partilerin Çok kıymetli İL ve ilçe Başkanları, Sivil Toplum Örgütlerinin Güzide Temsilcileri, Sayın Kamu Kurum Kuruluşları Amirleri, TOKAT İş Dünyasının Değerli Temsilcileri, civar illerden gelen saygıdeğer MUSİAD Şube Başkanlarım, Tokatımızın emektar basın temsilcileri, çok kıymetli MUSİAD TOKAT ailesi; hanımefendiler beyefendiler;

TOKAT MUSİAD 2. Olağan Genel Kurul toplantısı gala programına hoş geldiniz şeref verdiniz.

Bu mübarek günde bizlere bu ortamı bahşeden yüce yaradana hamd olsun. Bu vesileyle hepinizin Regaip kandilinin tebrik ediyorum. Kandiliniz Mübarek Olsun. Üç aylarınızın hayırlı ve bereketli olmasını Cenab-ı haktan niyaz ediyorum.

Öncelikli olarak Türkiye genelinde yalnızca 15 ilin genel kuruluna katılan Genel Başkanımız Sayın Mahmut Asmalı Beye programına Tokat’ı da dahil ettiği için sizlerin huzurunda TEŞEKKÜR EDERİM..

Bugün gerçeleştirmiş olduğumuz Olağan Genel Kurul ile şahsımı bu kutlu göreve layık gören Başta Sayın Genel Başkanım, Genel Başkan Yardımcım, Önceki dönem Başkanım ve Dernek üyelerimize ayrı ayrı TEŞEKKÜR EDERİM.

Musiad’ı ilk tanıdığım yıllarda okuduğum bir kitaptan birkaç cümleyle Genel Başkanımın da müsadesiyle MUSİAD ne demektir? değinmek isterim.. MUSİAD; demek kişisel menfaatleri öncellememek ülke ve halkın menfaatini ön planda tutmak demek. MUSİAD demek Allah’ın rızasından ayrılmamak, Medine pazarı hassasiyetini günümüz iş dünyasına taşımak demektir.

MÜSİAD demek; Türkiye’nin güçlü bir ülke olarak dünya arenasında olması gereken yeri alması için çalışmak ve mücadele etmek demektir.

Tüm bu mücadeleyi verirken sekülerleşme bizim insanı değerler açısından savunmadığımız bir olgudur.Bizler İnanç, iman, itikat ölçüsüne baktığımızda çizgimizi sekulerizmde değil ilahi nizamda gören insanlar olarak MUSİAD çatısı altında toplandık.

2015 yılında Kurucu Başkanımız Fatih AKSOY tarafından Temsilcilik olarak kurulan MUSİAD TOKAT , 2019 yılında şube olmuş ve Bugün 2. Olağan genel kurulunu yapmaktadır.

Bu noktada Dünya da 32. Yılını kutlayan bir MUSİAD varken TOKAT olarak 9. Yılına girmiş bulunmaktayız. Netice itibariyle TOKAT olarak MUSİAD ile tanışmakta çok geç kalmışız. Kurulduğu günden beri bu geç kalmışlığı telafi etme noktasında yoğun çaba ve gayretler sarf ettik. Elhamdülillah her ne kadar geç kalmış olsakta kısa zamanda iyi yol aldığmız kanaatindeyim.

Bu süre zarfında ilimize bir çok yatırımcı davet edip; Organzie Sanayi Bölgesinde bir kaç yatırımın da gelmesine vesile olduk. Yine MÜSİAD TOKAT üyeleri olarak aramızda ortaklık kültürüyle bir kaç yatırıma vesile olduk.

MUSİAD’ın ilimizde kurulduğu günden beri bu oluşuma hizmet eden bir kardeşiniz olarak önceliğimizin TOKAT’ın kalkınması olduğunun bilincindeyim. Allah izin verirse Bu göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Tokat’ın ekmeğini büyütmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Türkiye yüzyılına yakışır bir TOKAT için gece gündüz mücadelemize devam edeceğiz. Allah nasip ederse yeni dönemde üyelerimizle birlikte bir kaç yatırım projemiz olacaktır. Bunun da müjdesini buradan vermiş olayım.

Son yıllarda ilimiz yatırımcılar açısından cazibe merkezi haline gelmeye başlamıştır. Özellikle yeni havalimanıyla TOKAT’ımız tüm dünyaya kapılarını açmıştır. Havalimanımız Bölgenin en modern ve en donanımlı havalimanlarından olmuştur. Mart ayı itibariyle İstanbul havalimanına her gün, Sabiha Gökçen Havalimanına da üç gün seferleri planlanmaktadır. Doluluk oranları da oldukça yüksektir. Buna ilave olarak İzmir Seferlerinin de açılmasını talep etmeyiz .Bu vesileyle havalimanımızın açılmasında Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

Bugün Tokat Organize Sanayimiz her geçen gün farklı bir yatırıma ev sahipliği yapmaktadır. Bu bağlamda önümüzdeki günlerde yer sıkıntısı yaşanmaması için 3. Kısım çalışmaları da başlatılımış durumdadır. Kısa sürede neticelenmesini temenni etmekteyiz.

Önceki dönem başkanımız ağabeyim Mehmet ŞANLI Başkanıma derneğimiz adına yapmış olduğu bugüne kadar yoğun çalışma ve gayretleri için teşekkür ediyorum. Kendisi yoğun iş hayatına ve sağlık problemlerine rağmen görevini layıkıyla yapmıştır. Rabbim ondan razı olsun.

Derneğimizin bu güne gelmesinde emeği geçen MÜSİAD TOKAT üyesi arkadaşlarıma da ayrı ayrı TEŞEKKÜR EDERİM. Derneğimizin Kuruluşunda büyük emeği olan, Ahirete irtihal eden Kamil ULUSU Kardeşimede yüce rabbimden rahmetler diliyorum.

Sözlerimi toparlarken; beni her zaman destekleyen dostlarıma, bugünlere gelmemde üzerimde emeği olan Aileme, her zaman en büyük destekçim olan eşime ve çocuklarıma sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyotum. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım Ali İhsan GÜREL, Feyzi DENİZ, Gökhan ALTINCI, Cihan ULUSU'ya da ayrıca TEŞEKKÜR EDERİM.

En önemlisi de siz değerli katılımcılara bu mübarek günde bizleri yalnız bırakmadığınız için TEŞEKKÜR EDERİM. Geceniz hayır olsun. Allahın rahmeti bereketi üzerinize olsun. Kalın sağlıcakla..."