Dernek Başkanı Harun Asartepe davetlileri selamlayarak açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında birlik ve beraberliğin altını çizdi. Harun Asartepe yapılan faaliyetlerde göstermiş oldukları çabalardan ötürü yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.
Piknikte birçok renkli anları paylaşan misafirler çok güzel bir gün geçirdiler.Rumeli müziğinin tanınmış ismi Ramazan Günay Misafirleri Kosova ovasından Balkan ezgileri ile coştururken, Tokat ve Niksar yöresinin güzel sesi Rıza Dalga eşliğinde saatlerce Niksar’ın ezgileri eşliğinde halay çektiler, eğlendiler.
Pikniğe Niksarlılar Derneği Başkan yardımcısı İsmail hakkı Tahmisçioğlu ve Başkan Yardımcısı Ercan Bayrakçıoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Atanur Yılmaz, Murat öncü, Gençlik Kolları Başkanı Görkem Tahmisçioğlu, Kadın Kolları Serap ÜngördüBayrakçıoğlu, Esenler Belediyesi Genel koordinatörü Mehmet Çelik, Esenler Belediyesi üyesi Dursun mısırlı Ara Köy Dernek Başkanı Hilmi Bakır ve Yönetim kurulu üyeleri Kapıağzı Köyü Muhtarı Bayram Yıldırım, Niksar Kapıağzı köyü Dernek başkanı Nazım Aydın, Adapazarı dernek Başkanı Necdet Ilgınkatıldılar. Pikniğe Tokat milletvekilleri Zeyid Aslan, Dilek Yüksel, Harun Karaca, AKP Niksar ilçe başkanı Abdullah Yıldız Telgrafla katılmışlardır.
Piknikte saatlerce sanatçılar ve davul zurna eşliğinde eğlenen misafirler; yapılan çekilişler sonucu çeşitli hediyeler aldı.
Piknik sonunda yapılan ağalık seçimlerinde çok çekişmeli anlar yaşandı. On ağa adayı arasından en çok desteği veren İsmail Hakkı Tahmisçioğlu 4500 TL. vererek 2013 yılı ağalığını aldı.
Kısa bir konuşma yapan hakkı beyKapıağzı köyünün dayanışma kültürü için iyi örnekler verdiğini söyledi. Niksarlı olmanın ve kardeşliktamının öneminden bahsetti. Niksarlı olmak yeter sloganı ile konuşmasını sonlandırdı.
Tokat Niksar Rumeliler dernek başkanı Harun Asartepe misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti2014 yılı pikniğinde görüşme temennisiyle teşekkür etti.