Valilik Toplantı Salonu’nda OKA Yönetim Kurulu Başkanı Tokat Valisi Numan Hatipoğlu başkanlığında yapılan toplantıya Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Amasya İl Genel Meclis Başkanı Zeki Erarslan, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Erol Duyum, OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, OKA Tokat İl Koordinatörü Mehlika Dicle katıldı. 
Toplantıda konuşan OKA Yönetim Kurulu Başkanı Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, şunları kaydetti. “Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) Yönetim Kurulu Toplantısı için sizleri Tokat’ta misafir etmekten duyduğum mutluluğu hem kendi adıma hem de şehrimizin kalkınması için birlikte çalıştığımız Sayın Tokat Belediye Başkanımız, İl Genel Meclisi Başkanımız ve Ticaret ve Sanayi Odası başkanımız adına da ifade etmek isterim. İnşallah bugün 157.sini icra edeceğimiz kalkınma ajansı yönetim kurulu toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Bilindiği üzere Kalkınma Ajansları faaliyette bulundukları bölgenin kalkınması ve rekabet gücünün arttırılmasına yönelik çalışmaların içerisinde yer alıyor. Bu manada bölge illerinde çok geniş bir yelpazede, sanayiden tarıma; turizmden sağlığa; sosyal hizmetlerden çevre ve şehirciliğe kadar bütün yatırım konularına ilişkin proje fikirlerinin tartışıldığı, konuyla ilgili tarafların bir araya getirildiği bir ara yüz olarak kalkınma ajansları rol üstleniyor. Sadece kendi kısıtlı kaynakları ile değil ulusal ve uluslararası diğer finansman imkânlarını da araştırarak, buralara ilgili kurumların başvuru yapmalarına destek vererek bu yatırım fikirlerinin hayata geçmesi için gayret gösteriyorlar. Ülkemiz çok büyük fırsatlarla karşı karşıya. Hükümetimizin politikaları çerçevesinde bu fırsatlardan bölgemizdeki illerde de faydalanabilmek için Yönetim Kurulu üyelerimizin liderliğinde Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat’taki kurum ve kuruluşların kalkınma ajansının planlama ve yatırım destek imkânlarını zorlaması, kalkınma ajansı ile birlikte hareket ettikleri konuları çeşitlendirmesinin yerinde bir girişim olacağını düşünüyorum. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atacağımız 2023 yılında illerimize orta ve uzun vadeli kalkınma vizyonu kazandırmak için hep birlikte imkânları, kaynakları daha etkin kullanmak için çaba göstermemiz gerekiyor. Gerek 12. Kalkınma Planı hazırlıkları gerekse de Orta Karadeniz Bölgesi Bölge Planı hazırlıkları bunun için ilk adım olarak çok kıymetlidir. Bugün bu toplantı da hem Bölge Planı hazırlıklarını gözden geçirirken hem de 2023 yılı için planlanan çalışmaları da değerlendireceğiz. Bizim de, OKA Yönetim Kurulu üyeleri olarak, bütün bu süreçlerin stratejik çerçevede takibi için gereğini yapacağımızı, kaynakların en etkin kullanılması suretiyle yönetilmesinin alacağımız kararların esasını teşkil ettiğini bir kere daha belirtmek isterim.
Bu toplantı vesilesiyle, şehrimizde ağırladığımız Sayın Valilerimiz ve Başkanlarımıza Tokat’a hoş geldiniz diyor ve toplantımızın bölgemiz için başarılı çalışmalara vesile olmasını diliyorum.”
Toplantıda gündemdeki maddeler görüşüldü.