Tokat Belediyesi Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezlerinde zamanında okula gidemeyen veya çeşitli sebeplerle okuyamayan kadınlar için düzenlenen Okuma-Yazma Kursları tüm hızıyla devam ediyor.

Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezlerinde aldıkları eğitimle okuma yazma öğrenen büyükler, yaşadıkları mutluluğu paylaşıyorlar. Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezleri’nde; Kadın Elbise Dikimi, Dekoratif Ev Tekstili, İğne Oyası, Çini, Yemek Atölyesi, Dikiş-Nakış ve Okuma Yazma Kurslarına katılan Tokatlı hanımlar, bir yandan kendilerini geliştirirken bir yandan da ev bütçesine katkıda bulunmaya devam ediyorlar.

Tokat Belediyesi Behzat Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi’nde okuma yazma öğrenen 80 yaşındaki Emine Yücel, azmi ile okumanın yaşı olmadığını bir kez daha kanıtladığını belirtti. Emine Yücel,” Yaklaşık 7 aydır Hanımeli kurslarına devam ediyorum. İkinci kademe okuma yazma kurs belgesini de aldım. Gençlerimize, okuma yazma bilmeyenlere örnek olmak istiyorum. Okumanın yaşı yoktur. Bana bu imkânı tanıyan, ders veren hocalarımıza ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Tokat’ta ikamet eden Saadet Gürbüz ise, yaklaşık üç aylık sürede okuma yazma öğrendiğini belirtti. 35 Yaşındaki Gürbüz yaptığı açıklamada; “İmkânımız olmadığı için okula gidememiştim. Tokat’a yerleşince burada böyle bir imkân olduğunu öğrendim ve üç ay önce kursa kayıt oldum. Okuma ve yazmayı öğrendik, saatleri öğreniyoruz şuan. Emeği geçen, bize bu imkanı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Behzat Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi’nde Kurs Öğreticiliği yapan Burcu Öztürk ise; “Halk Eğitim Kursları kapsamında eğitimlerimiz devam ediyor. Şuan için okuma yazma kursuna gelen 5 öğrencimiz var. Kurslarımıza ara vermeden devam ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin başlattığı Okuma Yazma Seferberliği çerçevesinde Okuma Yazma Kurslarına devam ettiklerini belirten Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu; " İslam’ın ilk emri ‘Yaratan Rabbinin adıyla oku’ olan dinin mensupları olarak, okumalıyız ve öğrenmeliyiz. Öğrenmenin yaşının olmadığının en güzel örneğini gösteren başımızın tacı büyüklerimizi tebrik ediyorum. Hatırlanacağı üzere, 2015 yılında Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezlerimizin ilkini faaliyete geçirerek, Okuma Yazma kursları başta olmak üzere birçok alanda kurslarımızı düzenlemeye başlamıştık. 2017 Yılında da bizler de bu kapsamda okuma yazma öğrenenlere sertifika töreni düzenlemiştik. Pandemi sürecinde ara vermiş olsak da, kurslarımız tüm hızıyla yoğun bir katılımla devam ediyor. Çok değerli eli öpülesi teyzelerimiz azmettiler, bu yaşa rağmen başaramayız demediler.  Her yaş grubuna hitap eden kursumuza katılan büyüklerimiz, öğrenmenin yaşının olmadığının en iyi örneğini bize gösterdiler. Her geçen gün okuma yazma öğrenmek için tesislerimize gelerek, büyük bir özveriyle gayret eden büyüklerimizi görünce bizim de şevkimiz artıyor ve mutlu oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Behzat Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi Müdiresi Serpil Çınar, Toplam 220 Kursiyerin aktif bir şekilde düzenli olarak devam ettiğini belirterek; “Şuandaki aktif 10 kursumuz var. Okuma Yazma Kursumuza kayıtlı beş kursiyerimiz başarılı bir şekilde kurslara devam ediyor. Yaş sınırlaması olmaksızın yine tüm kurslarımıza hanım kardeşlerimiz başvuruda bulunabilirler” dedi.