Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut ÖZDEMİR başkanlığında, İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürü ve Kuruluş Müdürlerinin katılımıyla Olağan Kuruluş Müdürleri toplantısı gerçekleştirildi.

2019 yılının değerlendirilmesi ve 2020 yılı planlamasının görüşüldüğü toplantının açılış konuşmalarını yapan İl Müdürü Mahmut Özdemir, Öncelikle katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Büyük bir gayretle ve motivasyon ile çalışarak güzel hizmetlere imza attığımız 2019 yılını geride bıraktık. İnşallah aynı şevkle 2020 yılında daha güzel işler yapacağız. 2019 yılında, Bakanlığımızın hizmetlerinden çocuk hizmetlerinde 200 çocuğumuza koruma ve bakım sağlanırken, 5961 ailenin 6150 çocuğuna doğum yardımı yaptık. Ayrıca kuruluşlarımızda kalmakta olan 64 çocuğumuzu da koruyucu aile yanında hayatını devam ettirmesi için çalışmalarımızı gerçekleştirdik.. Engelli Yaşlı Hizmetleri alanında ise kuruluşlarımızda 206 engellimizin bakımı sağlanırken, 159 yaşlımızda barınma sağlandı. 2019 yılında engelli yakınına bakım sağlayan 5714 kişiye evde bakım aylığı verilirken, çocuklarımızın ailesi yanında desteklenmesi için 1214 aileye Sosyal Ekonomik Destek sağlandı. Şehit Yakınlarımız, Gazilerimiz ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız için 163 araçta ücretsiz seyahat etmelerini sağladık. Bu çalışmalarımızda 2019 yılında toplamda 131 milyon civarında ödeme gerçekleştirdik. Her alanda kurumumuza ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza sizlerin gayreti ile ulaşmaya çalıştık" dedi.

Sözlerinin devamında Özdemir, "Bu çalışmalarımızın yanı sıra mesai sonrası ziyaretlerimize, şehitlerimizin şehadetlerinin sene-i devriyesindeki ziyaretlerimize devam ettik. Bakanlığımız ve Valiliğimiz tarafından desteklenen projelerle de çalışmalarımızı süsleyerek 2019 yılını tamamladık. 2020 yılı içerisinde çalışmalarımızda, bölgemizde bulunan kalkınma ajansı ve sosyal destek programlarından faydalanarak en iyi seviyeye ulaşabilmeyi hedefliyoruz. "diye konuştu.

Toplantıya katılarak Kuruluş Müdürlerine başarılar dileyen ve yeni yıllarını tebrik eden Vali Dr. Ozan Balcı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarının yaptığı çalışmalarını önemsediğini, devletin en önemli görevlerinden birinin de sosyal hizmetler olduğunu kaydetti.

Vali Dr. Ozan Balcı, "Tokat'ta aç ve açıkta kimseyi bırakmamak için çalışıyoruz. Garibin, gurebanın, engellinin, dezavantajlı gurubun yanındayız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Devlet olarak her zaman fakire fukaraya, yetime öksüze, darda kalmışa, engelliye dostuz. Sizin yaptığınız iş de çok kıymetli ve değerli bir iştir. Devletimiz ve milletimiz adına yapıyorsunuz. Yaptığınız işi çok önemsiyorum. Bugüne kadar çok güzel işler yaptınız ve yapmaya da devam ediyorsunuz. Yetim öksüz, garip gureba, engelli, fakir fukara, devletimizin sizlere emaneti." dedi.

Devletin ve milletin emaneti olan insanların işlerini yaparken yılmadan, yorulmadan, bıkkınlık göstermeden yapılması gerektiğini kaydeden Vali Dr. Ozan BALCI, "Yeter demek yok. Daha iyisini yapmamız lazım. Bugüne kadar aşkla, şevkle yaptığınız çalışmaları bugünden sonra da aynı şekilde yapmaya devam edin. Sizlere desteğim tamdır. Sosyal Destek Hızır Tokat çalışmalarımız gayet güzel gidiyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz devletimiz ve milletimiz adına çok güzel işler yapıyor. Çok güzel işler yapmaya da devam edecek." diye konuştu.

Toplantı devamında, İl Müdür Yardımcıları Güngör Yüce, Hülya Özdemir ve Şube Müdürü Osman Erdem kendi alanlarında yapmış oldukları çalışmaların sunumlarını yaptıktan sonra İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşların hizmet modellerinin daha kaliteli ve nitelikli hale getirmek amacıyla neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Yapılan istişarenin ve 2020 yılı planlarının görüşülmesinin ardından toplantı sonlandırıldı.