Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eger, geçen hafta yapılan Sadık Dirim Türkiye Gençler ve U-23 Ferdi Halter Şampiyonası ve ilimizde yapılacak spor faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

            25-29 Ocak ilimizde yapılan Sadık Dirim Türkiye Gençler ve U-23 Ferdi Halter Şampiyonasına 28 ilden 210 erkek, 140 kadın sporcu olmak üzere toplam 350 sporcu katılım sağlandı. 5 gün süren yarışmalarda şehrimiz esnafı için hareketlilik oldu.

Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eger, geçen hafta yapılan Sadık Dirim Türkiye Gençler ve U-23 Ferdi Halter Şampiyonasını değerlendirerek ilimizde yapılacak spor faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

TOKAT VALİLİĞİ’NE ve BELEDİYE BAŞKANI’NA TEŞEKKÜR

Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eger, “Halter Federasyonu başkanımızla görüşülmesi neticesinde, ‘Sadık Dirim hocamızın adına şampiyona yapmak istiyoruz.’ dedik. Kendileri bizi kırmadılar daha sonra ilimize yönetim kurulu üyeleriyle birlikte geldiler. Sayın Valimiz Numan Hatipoğlu ve Sayın Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu beyi ziyaret ettiler. Yapılacak olan faaliyetin içeriği hakkında bilgiler sunduk. Sağolsunlar başta valimiz ve belediye başkanımız olmak üzere, Türkiye şampiyonasına ilimizde yapılmasının gerekliliğini kendileri söylemek suretiyle maddi manevi bütün desteklerini bu organizasyona bu şampiyonanın Tokat ilimizde gerçekleştirilmesi için neler yapılması gerekiyorsa yanımızda olduklarını söylediler. Ben sizlerin aracılığıyla sayın valimize, sayın belediye başkanımıza bu şampiyonaya göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

“BU TÜR ORGANİZASYONLAR İLLERİMİZİN YÜZ AKI OLUYOR”

Haşim Eger, sözlerinin devamında “Şampiyonaya ilimize Türkiye’nin değişik illerinden 140 bayan sporcu 210 erkek sporcu toplamda 350 sporcu, idareci, hakem ve Antrenörler olmak üzere toplamda 550 civarında spor adamını ilimizde 5 gün boyunca ağırladık. Onlara Tokat’ımızın misafirperverliğini ve Tokat’ımızın tarihi yerlerini görme fırsatını sunduk. Kendilerine ilimizden memnun bir şekilde ayrıldıklarını geri dönüşlerden alıyoruz. Malumunuz bu tür faaliyetler ilimizde yapıldığı zaman gösterilen ilgi ve alaka organizasyondaki başarı bir sonraki organizasyonlarda daha çok yapılmasını ilimizde sağlamaktadır. Bundan dolayı ben hem çalışmayı yürüten personel arkadaşlar, o salonu dizaynında gece gündüz demeden 24 saat mesaisini harcayan personellerimize belediye çalışanlarımıza gerçek manada teşekkür ediyorum. Çünkü bu tür organizasyonlar illerimizin yüz akı oluyor.” Dedi.

“ÇÜNKÜ SPORTİF FAALİYETLER SADECE SPORTİF

FAALİYETLER DEĞİLDİR, AYNI ZAMANDA TURİZMDİR"

Haşim Eger açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Biraz önce de sizlere söylediğim gibi ileriye dönük Mayıs ayının sonuna kadar hafta sonlarımız olduğu gibi dolu. Önümüzdeki hafta voleybol turnuvaları yapacağız. Tekvando Türkiye şampiyonasını gerçekleştireceğiz. Okey Türkiye Şampiyonasını gerçekleştireceğiz. Güzel bir organizasyon serisi yakalayıp hem spor anlamında yoğunluğu sağlayacağız hem de ilimize gelen bu spor kafileleri aracılığıyla ilimizin tanıtımına vesile olacağız. Küçük esnaflarımıza gelecek bu sporcu kafileleri sıcak para akışı sağlamış olacağız. Çünkü sportif faaliyetler sadece sportif faaliyetler değildir, aynı zamanda turizmdir. İlimizin tanıtımıdır, ilimizin ekonomisine katkıdır diye düşünüyorum. Tekrar altını çiziyorum, şuana kadar turnuva bitmesine rağmen hem geri dönüşler bu turnuvanın fiziki anlamda çok güzel görsellerle hazırlandığını ve emekleri geçen herkese teşekkür ettiklerini söylüyorlar. Ben de dolayısıyla bu teşekkürü bütün emeği geçen başta siz basın mensubu arkadaşlara olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum.”

“TOKAT’IMIZA TURNUVALAR KAZANDIRACAĞIZ”

“Uzunburun’daki Ali Yücel Spor Salonumuzun büyük bakım onarım işlerini başlatmış durumdayız. Şuan ora kapalı durumda, orası bittiği andan itibaren inşallah hem bayanlarda hem de erkeklerde voleybolun üst müsabakalarını almak için gayret sarfedeceğiz. Çünkü salonumuz o turnuvalara hazır hale gelecektir. Çünkü salonumuzun içerisinde 6 tane soyunma odalarımız var. Turnuvalar için müsait. Bal ligi müsabakaları için derseniz şuan itibarı ile biliyorsunuz 1 gurup alındığı zaman 4 takım gelir. 1 futbol müsabakası içerde yapılırken diğer müsabakaya başlayacak takım için soyunma odalarına ihtiyaç var. Fiziki ortamları değerlendireceğiz inşallah onda da alma gayreti içerisinde olacağız ama fiziki ortamlar müsait olduğu takdirde.”

2023 YILINDA İLİMİZDE YAPILACAK OLAN ULUSAL FAALİYETLER

1.         Okul sporları Gençler A Kız/Erkek Yarı Final Voleybol Müsabakaları (07-10 Şubat)

2.         Kulüplerarası U16 Erkekler Basketbol Bölge Şampiyonası (21-23 Şubat)

3.         Okul sporları Küçükler Kız/Erkek Grup Hentbol Müsabakaları (02-05 Mart)

4.         Okul sporları Küçükler Erkek Grup Futbol Müsabakaları (24-26 Mart)

5.         Okul sporları Yıldızlar Kız/Erkek Taekwondo Türkiye Birinciliği (31 Mart-02 Nisan)

6.         Okul sporları Gençler (A-B) Yıldızlar Erkek Güreş (Grekoromen) Grup Müsabakaları (14-16 Nisan)

7.         Okul sporları Yıldızlar Kız/Erkek Grup Oryantiring Müsabakaları (06 Mayıs)

8.         Okul sporları Yıldızlar Kız/Erkek Hokey Türkiye Birinciliği (17-21 Mayıs)

9.         Okul sporları Yıldızlar Kız/Erkek BasketbolYarı Final Müsabakaları (23-26 Mayıs)