Gazetemiz ve haber sitemizde uzun yıllar yazarlık yapan merhum eğitimci yazarımız Osman Baş 15 Haziran 2022 Çarşamba günü Genel Başkanlığını da yaptığı Dünyader tarafından yapılan bir etkinlikle kabri başında anıldı.

Şair ve yazar Dr. Osman Baş kabri başında Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla yâd edildi. COVID-19 salgınında hayatını kaybeden Merhum Dr. Osman Baş Hocaya kurucusu olduğu  ''DÜNYADER'' Yönetim kurulu ve üyelerinden anlamlı ziyaret 15 Haziran 2022 Çarşamba günü Tokat Erbaa Tepekışla Köyü’nde gerçekleştirildi.

 ''DÜNYADER'' Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Celal Demir başkanlığındaki heyet 21 Aralık 2020  COVID-19 salgınında hayatını kaybeden Kurucu Başkan merhum Dr. Osman Baş'ın kabri başında Kur'an-ı Kerim tilaveti okunmasın ardından dualarla yad edildi.

Heyet daha sonra Merhumun Tepekışla köyündeki evine geçti.

Dünya Yazarlar ve Aydınlar Dernek Başkanı Prof. Dr. Celal Demir yaptığı açıklamada “Osman Baş çok yönlü kişiliği olan ve Türk Dünyasına gönül vermiş olan bir kardeşimizdi Allah rahmet eylesin.

Geride bıraktığı eserler yaşayacaktır. Eserleri ve Eşi Ayşe hanım bizlere bırakılan emanettir. Kıymetli kurucu Başkanımızın emanetleri en iyi şekilde yaşatılıp, koruyup ve kollanacaktır.” dedi.