Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray'ı konuk eden ve sahadan 2-1 yenilen Sivasspor'da Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, karşılaşmanın ardından stadyum çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Otyakmaz, “Gerçekten ağır bir zemin vardı ve iki takım da güzel mücadele etti. Bir defa bu mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. Zeminimiz çok iyiydi bundan 10 gün öncesine kadar fakat bir mantar hastalığı söz konusu olunca zemin bu hale geldi. Biz de çok üzgünüz. Bundan sonra 17 Ocak'a kadar uzun bir süre maç yok. İnşallah biraz daha toparlarız. İşin bu boyutundan başka ilk yarı mücadeleyle geçmekle beraber ikinci yarı biraz daha iyi bir futbol oynadık” dedi.

“Federasyondan açıklama bekliyoruz

Maçın hakemi Erkan Özdamar'a verdiği kararlardan dolayı tepki gösteren Otyakmaz, “Ne yazık ki maça damga vuran hakem hataları oldu. Hakemler konusunda pek görüş bildirmiyoruz federasyona gidip bunlar muhakkak konuşulacaktır. Ancak bütün Türkiye'deki futbolseverler bizim golümüzün neden iptal edildiğini anlamadılar, anlam veremediler. Bizde aynı şekilde anlam veremedik. Maçtan sonra bazı pozisyonlar için konuşmamak gerekir ama biraz izledim, herkese de sordum kimse neden iptal edildiğini anlamıyor. VAR'da da Özgüç Türkalp varmış. 20 yıldır Özgüç Türkalp adını duymaktan artık rahatsız olduk. Bunların hiç emekliliği falan olmuyor mu? EYT'ler bile geldi artık lütfen emekli olsunlar. Futbol kamuoyunu çok fazla sıkıntıya sürüklememek adına çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Galatasaray'ı tebrik ediyorum. Federasyondan da konuyla alakalı en üst düzey şekilde açıklama bekliyorum. Kırmızı kart pozisyonu tam olarak görmediğim için yorum yapmak istemiyorum. Golümüzün neden iptal edildiği hakkında en düzeyde açıklama bekliyoruz. İyi bir federasyonumuz var sık sık görüşüyoruz. Oldukça objektif ve şeffaf olmaya çalışıyor ancak hakemler aynı tas aynı hamam devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Bizim golümüz neden iptal edildi”

Bir basın mensubunun, “Hakem uzatma dakikalarında VAR'a gitti. Bunun hakkında düşüncelerinizi söyler misin?” şeklindeki sorusuna Otyakmaz, şu yanıtı verdi:

“Orada bir atak başlangıç meselesi söz konusu. Yaklaşık 13-14 saniye sonra gol oluyor ofsayt var evet. Bazı maçlarda bize atak başlangıcı daha sonradan alıp yediğimiz golü normal saymışlardı. Şimdiyse attığımız golü saymadılar. Onun hakkında çok fazla bir şey söylemek istemiyorum ama en üst düzeyde açıklama bekliyoruz. Bu golümüz neden iptal edildi? Ne verildi? Ofsayt mı verildi sebebi ne? Mesela Galatasaraylılar itiraz ediyor. Bir tanesi diyor ki çizgiyi geçmedi. Bir tanesi diyor ki ele çarptı. Bir tanesi diyor ki ofsayt. Yani onlar bile neye itiraz ettiğini bilmiyor. Gidip uzun bir süre izleyip mercekle hata ararsanız mutlaka bir temas ya da herhangi bir şey bulursunuz. Bu beğendiğim bir hakemdi, hiç yakıştıramadım. Maçta da bazı hatalarını gördüm ve hiç hoşuma gitmedi. Aslında gelecek için ümitli olduğum bir hakemdi. Maalesef bu yaşananlar hiç hoşumuza gitmedi. Tekrardan Galatasaray'ı tebrik ediyorum.”

Oğuzhan Sarzep - Yunus Çiftci - Volkan Kaplan
 

İLGİLİ HABER
Rıza Çalımbay: İptal edilen golün sebebi açıklansın Rıza Çalımbay: 'İptal edilen golün sebebi açıklansın'